Hjemmelavet lakridsfudge

Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

ANNONCE – i samarbejde med Dansukker

Når det kommer til jul, så er der ingen tvivl om at noget af det allervigtigste for mig er maden. Alle de gode og klassiske julelækkerier, og alle de minder der bliver fremkaldet, når man træder ind i et hjem, hvor der dufter dejligt brunt og brændt.

Og julekonfekten. Den er ikke nogen undtagelse! At samles om at lave julekonfekt, er en enormt hyggelig juletradition for mig og min familie. Hvert år laver vi klassisk julekonfekt derhjemme med bl.a marcipan og chokolade, men det er også altid spændende at prøve nye ting af. Især når man finder ud af, hvor nemt og fantastisk det kan være!

Fudge er rigtig populært i England, og er ét af de mange stykker konfekt, som jeg forbinder med jul.

Hvert år omkring juletid, åbner der en bland-selv fudge biks nede i Aarhus C, som ligner en stor britisk bus.

Og dér har jeg købt og smagt utallige varianter! Men lakridsfudge, er og forbliver min favorit! Jeg har i samarbejde med Dansukker udviklet en helt fantastisk opskrift, som jeg her gerne vil dele

med dig. Den består af helt simple og gode ingredienser, som med garanti vil opgradere dit julekonfekt bord, og imponere dine gæster, når de kommer til julebud. Og det kan godt være det bliver nødvendigt at lave en dobbelt portion, for når du først har smagt det…. Ja, så holder det ikke længe!

Til opskriften er der brugt både økologisk sukker og økologisk flormelis fra Dansukker, og du kan finde den inde under “opskrifter” her på siden.

Om Jon Daniel Edlund

Som du forhåbentlig kan fornemme, så fylder mad rigtig meget i mit liv. Det har en stor betydning for mig og den måde jeg lever på. Mad er nemlig ikke bare benzin, der får motoren til at køre. Det er vejen til velvære, til livsglæde og til samhørighed med andre mennesker. Derfor ser jeg også på maden, som en måde at fortælle historien om mig selv. Hvem jeg er og hvad jeg står for.

Jeg elsker både at bage kager og at spise og leve sundt. To ting der sagtens kan gå hånd i hånd, hvis du spørger mig. Så jeg blander lidt af det hele. Jeg giver plads til det jeg har lyst til, men også til det jeg ved gør kroppen godt.

Mine yndlingsretter er faktisk en ret god kombination af det hele. Hvad er dine?

Mine livretter skifter faktisk hele tiden. Nogle gange er jeg mest til indisk mad, andre gange kan en god grøntsagslasagne eller en skive friskbagt surdejsbrød med smør klare de fleste craving. Mmh! Men én ting jeg aldrig bliver træt af er pizza! Klassisk, italiensk pizza med en sprød, og lidt brændt skorpe. Det holder bare!

Men jeg er virkelig også fan af fermenteret mad såsom surdejsbrød, koreansk kimchi, gærede drikkevarer som øl og kombucha osv. Det er ting som faktisk er nemme at lave, men tilberedningstiden er lang. En forventningsfuld proces, som jeg virkelig elsker!

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *