Reklame/Annonce for Lidl
Nu er det snart jul! ENDELIG!
Julelys overalt, aftenhygge, duften af klementiner og hjemmebagte godter. Mmh! Alt sammen gode sager. Men noget af det bedste for mig, er altid al den fantastiske julemad, vi skal have at spise. Det er simpelthen ét af årets højdepunkter!
Og her taler jeg om den svenske julefrokost.
Da min far kommer fra det nordlige Skellefteå i Sverige, så har vi altid fået svensk julefrokost d. 23. december. Det er derfor en tradition jeg er vokset op med og som jeg synes I skal lære den at kende. Vi får altid ”knäckebröd”, ”inlaggd sill”, ”sillsallad”, ”köttbullar”, ”julskinka” og ”gravad laks”.
Det minder på mange måder om den danske julefrokost, da der også er masser af brød og sild men det særlige er især juleskinken og den gravede fisk. Og at vi spiser det hele på KNÆKBRØD selvfølgelig. Dét er virkelig noget af det bedste svenskerne har opfundet 😉 Derfor har jeg selvfølgelig lavet en opskrift på et sygt lækkert knækbrød, som passer perfekt til alle slags julepålæg og som er super nemt, og faktisk rigtig sjovt at lave selv. Vi spiser det i hvert fald i store mængder hjemme hos os!
Lidl har her i juleperiodenudvidet deres Deluxe-sortiment med masser af nyeprodukter, som I kan læse meget mere om her. Deluxe er Lidls private label pro
duktserie, som er lidt mere lækker og deluxe. Vi snakker superlækkert kødpålæg, pølser, glögg-marinerede sild, gravad ørred, oste og meget andet! Det er produkter med fokus på god kvalitet for pengene, som gør det rigtig nemt at skabe et fantastisk julefrokostbord til rimelig få dollars.
Så det eneste du behøver at gøre er, at følge opskriften på mit hjemmebagte knækbrød, få handlet en masse lækkerier i Lidl fra Deluxe-serien, så du kan komme i gang med at lave dit helt svenske julefrokost bord derhjemme ☺
Til mit svenske julebord brugte jeg følgende produkter:
- Deluxe gravad laks
- Deluxe gravad ørred
- Deluxe Gløgg-sild
- Deluxe Black Angus Beef Ham
- Deluxe Danablu blåskimmelost 60+
- Deluxe Manuka honning
- WH Økologisk manitobahvedemel
- WH Økologisk stenkværnet rugmel
Opskrift på hjemmelavet svensk knækbrød (Tynnbröd)
50g gær
60g smeltet smør
2,5 dl lunkent vand
1 lille tsk. salt
2 tsk. Deluxe Manuka honning
2 dl WH Økologisk manitobahvedemel
4-5 dl WH Økologisk stenkværnet rugmel
Havreklid og hvedeklid til at rulle brødene ud
Til at lave dette knækbrød, er det en god idé at have en kagerulle med mønster i, som man slutteligt kører hen over knækbrødene. Det er med til at skabe lufthuller i knækbrødet, så det virker mere sprødt!
- Start med at smelte smørret, og lad det stå og afkøle lidt.
- Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt salt, honning og det smeltede smør.
- Tilsæt al melet, og bland dejen godt sammen til du har en ensartet masse, der ikke klistrer til dine fingre eller skålen. Tilsæt evt. mere mel hvis den klistrer lidt.
- Dejen skal ikke æltes mere end et par minutter. Den skal virke blød og som en fast modellervoks.
- Lav små klumper af dejen, på størrelse med golf-kugler, eller lidt større hvis du ønsker store knækbrød.
- Rul dem tyndt ud med en kagerulle, på et bord drysset med store mængder havreklid og hvedeklid til den ønskede størrelse. De skal være så tynde som muligt, uden at de går i stykker!
- Slutteligt bruges en kagerulle med mønster, til at køre hen over alle knækbrødene.
- Bages på en alm. bageplade m. bagepapir v. 250 grader i ca. 6-8 minutter, til det begynder at få en brændt farve.
- Afkøles på en rist
Vær den første til at skrive en kommentar!