Kurv

Brownie

45 minutter
Kommer an på hvor mange du vil dele med

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Du skal bruge

  • 250g mørk chokolade
  • 125g smør
  • 4 æg (200g i alt) (stuetemperatur)
  • 180g sukker
  • 100g brun farin
  • 50g mørk muscovado sukker (kan erstattes med mere brun farin)
  • 65g mel
  • 2 spsk kakao (med toppe)
  • 1 tsk havssalt

Sådan gør du

Smelt chokolade og smør langsomt i en skål over et vandbad, og lad det køle til stuetemperatur.

Bland æg, sukker og brun farin sammen i en stor skål, og pisk det sammen med en el-pisker i ca. 2-3 minutter, til det bliver en let og luftig æggesnaps.

Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber. Drys evt. med lidt ekstra havsalt på toppen!

Bag i ovnen v. 170 grader i ca. 25 minutter.

Lad kagen køle helt ned, gerne i køleskabet i minimum 3 timer, så bliver den helt konfektagtig og lækker!

TIPS: Du kan evt. vende 100g hakket hvid, lys eller mørk chokolade i dejen til sidst, inden du bager den, så bliver det kun ekstra delicious!

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

12 comments

  1. Hvor stor en form passer opskriften til? Hvis den fordobles, kan man så bage den i en bradepande?

  2. Er det varmluft eller almindelig?

  3. Hvis jeg nu vil bage en firkantet kage som din på billedet, hvor stor skal den så være?

  4. Hvor ser den bare mega lækker ud, den jeg der- jeg skal til at bage igen :)!

  5. Er den frysegnet? Og skal den bages på varmluft eller almindelig ovn? 🙂

  6. Emilie Hedegaard

    Kan den godt bages dagen for den skal spises?

  7. Marie Kjær Buhl

    Hej Jon,

    Jeg har set dig bage en brownie med flere forskellige slags chokolade på Instagram – kan man få opskriften på den?🤩

    1. Hej Marie. Det er brownie opskriften her – og så tilsætter du bare hakket chokolade i dejen, inden du hælder den i formen! Jeg brugte ca 250G i alt fordelt mellem hvid, mælk og mørk chokolade 🙂 Håber det giver mening? 🙂

  8. Hej Jon

    Jeg bagt din fantastiske brownie utallige gange, og den er et sikkert hit hver gang.! 😍 Nu har jeg bagt den til brug i weekenden, og jeg frygter at den i køleskabet vil miste meget af sin fugt. Jeg vil derfor gerne høre hvad din anbefaling er i forhold til nedfrysning op optøning? Håber du kan hjælpe – mange hilsner Julie

    1. Hej Julie! DEJLIGT at høre. Jamen altså den holder sig ganske fint 4-5 dage i køleren. Men hvis du skal fryse, hvilket den også er totalt beregnet til, og sagtens kan komme direkte fra frys oven på en tallerken – så skal den ellers bare stå fremme i 30-60 minutter så er den helt perfekt 🙂 Ps prøv at smuldre den frosne brownie ovenpå en skål med is. Selv tak 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit