Sværhedsgrad

Brioche burger boller

Æg og smør er simpelthen med til at gøre disse brioche burger boller, til intet mindre end verdens bedste burger brød!

3 timer
14-18 store burger boller eller 30-35 sliders
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

  • 25g gær
  • 1 stor tsk havsalt
  • 35g sukker
  • 4 dl mælk (let- eller sødmælk)
  • 3 hele æg
  • 200g smør, stuetempereret
  • 700-800g hvedemel
  • Æggeblommer til pensling
  • Sesamfrø

Sådan gør du

Lun mælken til den er fingervarm. Ikke mere end 36 grader. Opløs salt, sukker og gær heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør det til en jævn og klistret dej. Tilsæt æggene, og igen halvdelen af det resterende mel. Ælt det på en røremaskine eller i hånden til dejen føles glat og elastisk.. Tilsæt smør-tern og ælt godt igennem i 5-10 minutter. Tilsæt halvdelen af det resterende mel igen. Det er ikke sikkert du skal bruge ALT melet. Dejen skal være klistret, blød og elastisk. Pas på ikke at tilsætte for meget mel! Lad dejen hæve tildækket i ca. 1-1,5 time.

Del nu dejen i burgerboller. Vej dejen af på en køkkenvægt, så du får flotte og ens burger boller. 45g dej til sliders og 125g til almindelige burgerboller. Tril kugler af dejen, og tryk dem flade, og hæv lunt og tildækket i ca. 1  time mere.

Pensl med æggeblomme og drys med sesam. Bag i ovnen alm ovn v. 200 grader i ca. 14-15 minutter eller til de ser lysebrune og færdige ud. Afkøles på en rist.

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *