Sværhedsgrad

Chewy cookies med ingefær, appelsin og mandler

Sprøde, chewy cookies med smag af jul. Mmh mmh!

1 time
10-12 stk
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

100g smør (stuetemperatur)

60g  Dansukker økologisk sukker

60g Dansukker  økologisk rørsukker

60g Dansukker økologisk brun farin

1 æg

1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

0,5 tsk natron

0,5 tsk bagepulver

0,5 tsk salt

1 stor tsk tørret ingefær

revet skal fra 1 hel appelsin

200g hvedemel (sigtet)

50g mandler (hakkede)

Annonce for Dansukker

Sådan gør du

Pisk smør og alle tre slags sukker sammen i en skål i ca. 5 minutter, til en lys og luftig masse.

Tilsæt æg og vaniljesukker, og pisk i yderligere 2-3 minutter

Tilsæt natron, salt, bagepulver, tørret ingefær, sigtet hvedemel og revet appelsinskal, og pisk det hurtigt sammen.

Vend til sidst de hakkede mandler i dejen.

Dejen kan med fordel sættes på køl i et par timer eller natten over, for en bedre smag og konsistens. Men du kan sagtens bage dem med det samme!

Vej ca. 60-65g dej af pr cookie, for at gøre dem lige store. Tril hver klump til en kugle, og placer dem på en bageplade med bagepapir med jævnt mellemrum. De flyder meget ud! Ca 6 cookies pr bageplade.
Bages i ovnen v. 180 grader i ca. 12-14 minutter. Hold godt øje. De må nemlig ikke bages for meget. De skal kun lige begynde at få farve ude i kanten.

 

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *