Sværhedsgrad

“Chocolate Chip Cookies”

Klassiske amerikanske chocolate chip cookies, som er chewy, sprøde og helt lækre.

2 timer
20-25 stk
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

250g smør (stuetemperatur)

120g brun farin

120g mørk muscovado sukker (hvis ikke du har muscovado sukker, kan dette erstattes med rørsukker eller brun farin)

120g alm sukker

2 tsk vaniljeessens eller 2 tsk vaniljesukker

3 små æg og 2 æggeblommer

380g hvedemel

1 tsk salt

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

300g mørk chokolade

evt. 150g hasselnødder (valgfri)

Havsalt til topping

Sådan gør du

Pisk det stuetempererede smør og pisk det sammen med brun farin, muscovadosukker alm. sukker, vaniljesukker eller vaniljeessens i 3-4 minutter til det bliver lyst og luftigt. Tilsæg æg og æggeblomme, og pisk videre i 1 min.
Sigt mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og tilføj halvdelen til kagedejen, mens du pisker. Tilsæt den sidste halvdel og saml dejen med en dejskraber.
Tilsæt hakket chokolade og vend det godt sammen. Sæt dejen på køl i 1 times tid, gerne natten over. 
Tril runde kugler på 60-65g eller brug en is-ske til at lave runde kugler af massen. Læg kuglerne på frys i 30 minutter, lige inden de kommer i ovnen. Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sørg for at lave god afstand i mellem dem, da de flyder ud når de bages. Bag i ovnen v. 180 grader alm. ovn i ca. 14 minutter og afkøl på en rist. Opbevares i en lufttæt beholder i op til 5 dage.

HVORFOR SKAL JEG KØLE MIN COOKIE DOUGH NATTEN OVER, OG HVORFOR FRYSE DEN FØR BAGNING? 
1) Det fremhæver smagen og farven på din færdigbagte cookie. Sukkeret i dejen absorberer langsomt væske fra de resterende ingredienser, så smagene får lov til at udvikle sig og sprede sig i hele massen. Samtidigt vil det give en flottere brun farve til småkagen når den bages.
2) Jo koldere dejen er, jo mindre spreder den sig når den bages. Så hvis du hiver dejen ud fra fryseren og direkte ind i ovnen, så vil du få en lidt tykkere cookie, som faktisk også sikrer at du får en chewy midte og en sprød ydre. Personligt, synes jeg det er sindssygt lækkert!

23 Comments

  1. Kan man erstatte muscovado sukker med noget andet? Det er ikke så nemt at skaffe her 😅

    • Hej Camilla! Det kan du sagtens. Bare brug rørsukker eller brun farin sukker i stedet (så har du dobbelt op på farin sukker 🙂

  2. Drysser du salt ovenpå dine cookies inden du bager dem?

    • Yes – det gør jeg 🙂

  3. Har du i hele hasselnøtter, eller hakker du dem?

    • Det er op til dig selv! Jeg ville foretrække ikke at hakke dem for mere knas 🙂

  4. Hvor mange cookies bliver der ca af opskriften??

    • Undskyld det har jeg glemt at skrive! Men ca. 14-18 stk 🙂 Afhængig af størrelsen 😉

  5. I ingredienslisten står der vaniljeessens eller vaniljesukker. Det opfatter jeg som at man vælger selv. I opskriften står der OG, som om begge dele skal i. Det er ikke korrekt, vel?
    Længere nede i opskriften står der igen vaniljeessens sammen med æggene. Er det en fejl eller skal der mere essens i?

    • Det er bare en fejl. Jeg retter det – tak for det!! Du skal bare bruge enten eller 🙂

  6. Øhh hvor mange bliver der ca. af denne dej?

    • Det kommer selvføgelig an på størrelsen. Men ca 14-18 stk 🙂

      • Det er super. Dejen står og hygger sig i køleskabet, jeg glæder mig til at lave dem senere i dag.

  7. Kan jeg stille kuglerne på køl i stedet for frys? i såfald, hvor længe 🙂

    • Altså. De skal både på køl, og så fryses inden man bager dem. Foretrækningsvist 🙂 Men hvis du ikke har en fryser, så bare sæt dem på køl til kuglerne er hårde 🙂

  8. Hejsa. Bruger du pisker eller K-spade til denne opskrift?

    • K spade 🙂

  9. Kan de være i fryseren ‘på ubestemt tid’? Til hvis man før uventet besøg en dag og gerne vil kunne servere nybagt?

    Tak for lækker opskrift.

    • Yes! Jeg vil sige max. en måned 🙂 SELV TAK! 🙂

  10. Hvis man hiver en resterende portion op fra frys efter et par dage, (så kuglerne da er gennemfrosne) vil det så være nødvendigt at forlænge bagetiden?
    – de er i øvrigt uforskammet lækre 🤤

    • Øh, nej. Det tænker jeg ikke 🙂 Når de er frosne, bliver de jo ikke mere frosne af at ligge i 2-3 dage 🙂

      • Hehe altså jeg mener, at I opskriften skal de kun lige have 30 min i fryseren. Og der var min tanke, at de ikke når at blive gennemfrosne. Så når de har ligget nogle dage i fryseren, så er de jo bundfrosne, når jeg tager dem op. Derfor er jer usikker på, om de skal have længere bagetid, når de er gennemfrosne 🤷🏼‍♀️😅

        • Måske lidt ja 🙂 max 1-2 minutter mere!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *