Sværhedsgrad

Chokolade scones

Klassiske, engelske scones, men med chokolade. Er bedst på dagen, gerne med en skive smør :)

1 time
14-16 stk
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

400-425g hvedemel

2 tsk natron

1,5 tsk salt

1,5 spsk sukker

2 spsk citronsaft

70g kold smør

2 dl creme fraiche (18%)

75 ml sødmælk

1 æg (til pensling)

100g mørk chokolade (eller rosiner, appelsinskal, nødder etc)

Super nem opskrift, og super lækkert resultatet. Ingredienserne skal faktisk bare blandes sammen, hvile lidt, udstikkes og bages. Det tager ingen tid og de smager sindssygt godt 🙂

Sådan gør du

Start med at skære smørret i små tern. Bland smør sammen med hvedemel, natron, salt, sukker og citronsaft, og smuldr det med fingrene til det ligner fint sand. Tilsæt mælk og creme fraiche, og bland det hurtigt sammen. Hak chokoladen, og bland det i dejen. Dejen skal ikke æltes, blot lige samles. Hvis dejen er meget klistret, så brug en lille smule ekstra hvedemel. Lad dejen hvile i 10 minutter.

Opvarm ovnen til. 200 grader alm ovn.

Rul dejen ud i ca. 2 cm tykkelse, på et bord drysset med lidt mel. Udstik passende størrelse scones (ca. 6-8 cm i diameter) ved hjælp af en udstikker, eller alternativ et glas. Saml alle dejresterne, rul ud igen, og udstik flere scones.

Placer dem på en bageplade beklædt med lidt bagepapir, og pensl med æg. Bag i ovnen i ca. 9-10 minutter, til de ser lysebrune og bagte ud. Afkøl og spis med smør! Mmh mmh.

2 Comments

  1. De ser super lækre ud! Kan man godt lave dem dagen før og så sætte dem på køl så de bare skal Formes og bages dagen efter? 😁

    • Ja, det kan du godt ! 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *