Sværhedsgrad

Cremet citronpasta m. parmesan og basilikum

Super frisk, nem at lave og helt vildt lækker!

1 time og 30 minutter
2 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

Til frisklavet fettucine pasta til 2 pers.

200g tipo 00 hvedemel

2 store æg

evt. et par dråber vand

 

1 skalotteløg, finthakket

1 lille hvidløg, fintsnittet

1 dl hvidvin

Skal og saft fra 2 hele øko citroner

Et godt skvæt fløde

En stor håndfuld friskrevet parmesan ost

Salt og peber

Lidt kogevand fra pastaen

Frisk basilikum

 

Annonce //  Opskriften er udviklet i samarbejde med Kenwood

Sådan gør du

Hæld melet op i din røreskål, og slå æggene direkte ud heri. På din røremaskine, fastgøres K-spaden, til at røre dejen sammen. Lad maskinen gøre arbejdet til at samle dejen, og når dejen er samlet, skal den blot æltes videre i et minuts tid. Dejen skal virke glat og elastisk, og en lille smule fugtig. Hvis den virker meget hård og tør, tilsæt et par dråber vand. Hvis den virker meget våd, tilsæt en smule mere mel. Pak dejen ind, og lad den hvile på køl i minimum 30 minutter. 

Ta’ dejen ud, del den i 2 aflange stykke og kør den igennem din pastaruller. Start med at sætte hovedet på ”0”, og kør dejen igennem. Drys med lidt mel, så dejen ikke klistrer, og juster tykkelsen til ”2”. Drys med lidt mel, og kør dejen igennem på ”4”. Drys med mere mel, og kør dejen en sidste gang på ”6”.

Nu skal du skifte fra pastarulle til ”fettucine” hovedet, og køre dinepastaplader igennem en sidste gang. Din pasta er nu klar.

Hak skalotteløg og hvidløg fint. Svits på en pande v. middelvarme med en lille smule olivenolie, til løgene er blevet møre. Tilsæt hvidvin, citronskal- og saft og lad det koge ind i 4-5 minutter. Tilsæt fløde og parmesanost, og lad det koge videre i 2 minutter. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen til den er al dente, og gem noget af vandet. Hæld pastaen op på panden og vendt den rundt i saucen. Justér konsistensen med noget af kogevandet, og smag til. Anret med friskrevet basilikum og friskrevet parmesan. Bon appetit!

 

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *