Sværhedsgrad

Rødbedetatar

m. rødbedechips, parmesanchips, peberrodsmayo, feldsalat og friske urter

2 timer
4-6 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

  • 750g kogte rødbeder
  • 2 små skalotteløg
  • 1 lille håndfuld kapers, grofthakkede
  • 1 lille håndfuld cornichoner, grofthakkede
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille, hakket
  • 1 spsk lidt olivenolie
  • 1-2 spsk Worcestershire sauce
  • 2-3 tsk god dijon sennep
  • lidt salt og peber
  • Feldsalat
  • 2 æggeblommer
  • ca. 0,4-0,5 l vindruekerne olie
  • lidt salt
  • lidt citronsaft
  • lidt dijonsennep
  • 2 spiseskeer friskrevet peberrod
  • 75g parmesanost (til parmesanchips)
  • 1-2 rå rødbeder (til rødbedechips)
  • fritureolie
  • lidt salt
  • Friskhakket estragon, bredbladet persille og kørvel

Sådan gør du

Start med at koge rødbederne i usaltet vand i ca. 45-60 min afhængig af størrelse. De skal IKKE skrælles. Selvom rødbederne ikke er helt møre, hældes kogevandet fra, og rødbederne dækkes med kold vand fra hanen direkte efter. Det kolde vand vil få fibrene i rødbederne til at sprænge, og mørner dem med det samme. Afkøl helt dem helt, pil skrællen af, og hak dem fint i små tern på et skærebræt. Hak skalotteløgene fint og hæld det op i en skål sammen med rødbede. Hak cornichoner og kapers fint, og hæld det op i skålen. Tilsæt grofthakket bredbladet persille, Worcestershiresauce, dijonsennep, olivenolie og smag til med salt og peber, eller mere sennep hvis du kan lide den lidt skarpere. Sæt tataren på køl, mens du forbereder resten. Den kan også sagtens laves 1-2 dage før den skal spises!

Pisk æggeblommer, 10 dråber citronsaft og 1/2 tsk sennep sammen i en skål. Tilsæt olien i en tynd stråle af gangen, mens der konstant piskes kraftigt. Pas på du ikke hælder for meget olie i, i starten, da det kan få mayonnaisen til at skille. Såfremt dette sker, start forfra.

Pisk videre og tilsæt mere og mere olie, indtil konsistensen er tyk og cremet. Du bestemmer selv konsistensen, og det er ikke sikkert du skal bruge al olien. Men jo mere olie du bruger, jo tykkere bliver mayonnaisen. Smag til med citron, sennep, salt og friskrevet peberrod.

Tænd ovnen på 180 grader. Riv parmesanosten fint henover en bageplade med bagepapir på. Osten skal kun lige dække papiret, så det ikke er synligt. Pas på du ikke lavet for tykt et lag ost – i så fald bliver det ikke tynde og sprøde! Bages i ovnen i ca. 10 minutter eller til det ser lysegyldent ud. Afkøl og bræk i små stykker.

Opvarm fritureolien i en gryde v middelhøj varme (gerne støbejern, da de er bedre egnet til høje temperaturer). Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i en skål med iskoldt vand i ca. 20-30 minutter. Tør dem af med køkkenpapir.

Stik en tandstik eller lignende ned i olien, og hvis det “fizzler” og bobler rundt om tandstikken, så ved du olien er klar. Sørg for det ikke bliver for varmt – olien skal helst ikke begynde at ryge! Hæld rødbedeskiverne op i olien, en lille portion af gangen, og steg til de stopper med at boble og er skrumpet helt ind. Placer på fedtsugende papir, og drys med en smule salt.

Og nu til det sjove! Anret din rødbedetatar med mayonnaise, chips, feldsalat og friske urter som du synes! Bon appetit! ?

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *