Sværhedsgrad

Veggie-tortilla m. grillede grøntsager

Frisk og lækkert med en krydret sød kartoffelmos, grillede grøntsager, spicy chili salsa og sygt lækre toppings!

1 time og 30 minutter
4-6 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

10 friske røde chilifrugter

1 stort løg

4 fed hvidløg

2 røde peberfrugt

1 spsk tomatpuré

2 spsk rørsukker

½ dl olivenolie

3-4 spsk æblecidereddike

Vand, salt og peber

 

500g kogt sød kartoffel

2 spsk peanutbutter

2 tsk rød karry

saften fra 1-2 lime

salt og peber

 

½ Broccoli

½ Ananas

½ Spidskål

1 hel majskolbe

 

2 dl græsk yoghurt (10%)

2 fed hvidløg

saften af ½ citron

salt og peber

 

2 hele friske chilier

4 spsk æblecidereddike

1 spsk rørsukker

 

Panderistede cashewnødder

Frisk koriander

Annonce: Udgivet i samarbejde med No Fairytales

Vi ved jo alle sammen at det er sundt for os at spise grøntsager. Det kan nogle gange være en udfordring at få spist nok af dem! Men hvis du spiser tortilla pandekagerne fra No Fairytales, får du allerede et brød som indeholder op til 45% grøntsager. Det er lidt vanvittigt synes jeg, for de smager faktisk rigtig godt, og konsistensen er lige i skabet, sammenlignet med almindelige tortilla brød. Og det fantastiske med et tortilla brød, er at den kan bruges til så mange ting, og kan fyldes med hvad end man har!

Grøntsagstortilla fra No Fairytales” fås i 2 varianter. En med gulerod og en med rødbede. De er fiberrige, indeholder næsten 45% grøntsager og har færre kalorier end almindelige tortilla brød. Og smager de stadig godt? Oh yes! Hvor nice er det ikke lige?

I supermarkedet kan du finde dem i køle-afdelingen, hvor de bliver forhandlet i både Netto, Føtex og Bilka.

VEGGIE TORTILLA M. SØD KARTOFFEL, GRILLET GRØNT OG CHILISALSA

En snasket, men samtidigt vegetarisk og sund tortilla ret, som har masser af knald på smagen, farverne og konsistenserne. Det er en fulstændig overdådig grøntsags-ret, som ikke bare er sund, men den smager også vanvittigt godt. Den har en cremet sød kartoffelmos m. peanutbutter, rød karry og lime, grillede grøntsager, søde majs, ananas, ristede cashewnødder og en spicy og vanvittig god chili-tapenade, som sammen med en mild yoghurt dressing, binder alle smagene sammen.

Retten kan med fordel varieres med de grøntsager, som man nu engang har. Så længe du griller dem! En støbejerns grillpande er simpelthen et must have i et køkken. Det tilfører en brændt og grillet   smag til næsten hvad som helst, og det er super nemt!

Sådan gør du

Skyl peberfrugt og chili, og hak dem groft. Svits løg og hvidløg i en gryde sammen med olivenolien. Tilsæt peberfrugt, chili og tomatpure og svits videre i 3-4 minutter. Dæk det til med vand, og tilsæt rørsukker og æblercidereddike og smag til med salt og peber. Lad det småsimre i minimum 20 minutter, og koge lidt ind uden låg. Blend hele herligheden til det bliver en tyk salsa-dressing. Smag til og opbevar på glas i køl.

 

Skræl sød kartoffel skær dem ud i grove tern. Kog dem i en gryde med vand og lidt salt, til de er møre. Afkøl en smule.

Mos sød kartoffel, og bland peanutbutter, rød karry, limesaft, salt og peber sammen med. Smag til og servér lun.

Skær broccoli, ananas og spidskål ud i store grove stykker, og gril dem ved høj varme på en grillpande med lidt olie på, til de får en flot brændt grill-skorpe.

Bland yoghurt, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, smag til, og servér.

Hak chilierne fint. Hæld rørsukker og æblecidereddikke over, og lad trække i 5-10 minutter.

Anret din pandekage med sødkartoffelmos, dernæst grillede grøntsager, masser af chili-salsa, nødder, frisk koriander, syltet chili og yoghurtdressing. Servér lun!

2 Comments

  1. Hvor er de farverige tortillas fra?

    • No Fairytales 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *