Sværhedsgrad

Cheesecake-brownie

Denne kage er klart én af mine favoritter! Kombinationen af brownie, cheesecake, og med den lidt syrlige hindbær til. Så godt!

60 minutter
10-12 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

250g god mørk chokolade (f.eks callebaut)
125g smør
4 æg (stuetemperatur)
200g sukker
125g brun farin
65g mel
2 spsk kakao (med toppe)
1 tsk havssalt

200g philadelphia
40g flormelis
35g æg

150g frosne hindbær
saften af 1 hel citron
50g sukker
10g maizena

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn

Smelt chokolade og smør i en skål over et vandbad.

Samtidigt piskes æg, sukker og brun farin sammen med en el-pisker i en stor skål, og pisk det til det bliver en let og luftig æggesnaps. Ca 2-3 minutter. Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber. Hæld dejen op i en rektangel bageform ca. 20×30.

Kom de frosne hindbær og sukkeret op i en gryde og lad det småsimre i et par minutter. Samtidigt røres maizena med 1 spsk vand og citronsaften, og røres godt rundt til der ikke er flere klumper i blandingen. Hæld det op i gryden til hindbærrene, og kog videre i 2 minutter, til det begynder at tykne. Hæld det hele over i en skål, og lad det køle lidt ned.

Pisk flødeost, æg og flormelis sammen i en skål, til der ikke er nogen klumper, og æggene er inkorporeret i massen. Max 30 sekunder.

Brug en spiseske, til at fordele 6-8 store “klatter” cream-cheese masse ud ovenpå din brownie, og glat det jævnt ud så det dækker ca 80% af hele brownien. Men pas på du ikke kommer for langt ud til kanterene. Placer derefter 6-8 store “klatter” hindbærcreme ovenpå. Find et objekt som er jævnt rundt og aflangt, , f.eks håndtaget på en almindelig spisekniv, og swirl forsigtigt nogle mønstre i overfladen af kagen. Forestil dig at du laver nogle store halvcirkler, og forsøg ikke at køre dem for meget ind over hinanden. Man får virkelig lyst til at swirle RIGTIG meget. Men kunsten er faktisk, at gøre det så lidt som muligt!

Bages kagen i ca. 25-30 minutter v. 170 grader alm ovn.

Lad kagen køle helt ned, gerne i køleskabet i minimum 3 timer, så bliver den helt konfektagtig og lækker!

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *