Sværhedsgrad

Jule-Cheesecake m. kirsebær og hvid chokolade

10-12
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

Bund:

300g oreo crumbs

120g smør

2 spsk kakaopulver

1 nip salt

 

Cheesecake fyld:

300g hvid marabou chokolade

800g philadephia ost

200g kondenseret mælk

2 tsk vaniljepasta el. vaniljesukker

2 tsk majsstivelse (maizena)

150g sukker

4 hele æg + 2 æggeblommer

150g fløde

 

Creme:

300g philadephia

2,5 dl fløde

200g hvid marabou chokolade

 

Pynt/topping:

Pebermynte-stokke

Friske eller syltede amarena-kirsebær

Annonce // Opskriften er udviklet i samarbejde med Philadelphia

Cheesecakes er klart én af mine favoritkager. Og lige netop denne udgave, hvor kagen er bagt i ovnen, er en amerikansk klassisker; the NY style cheesecake. Den er nemlig bagt, hvor kagen sætter sig på køl. Den bliver enormt fast, cremet og får den lækreste konsistense! Simpelthen; den bedste måde at lave cheesecake på! Og udgaven her er designet specielt til juletiden, med hvid chokolade, kirsebær og julestokke. Prøv den!

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader alm ovn. Smelt smørret og kør det på en food processor sammen med oreo crumbs, kakaopulver og salt til det er helt blandet sammen. Tryk massen ud i bunden af en springform på 22-26 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen ca. 7-8 minutter, mens du laver fyldet. Læg en bageplade ind i den nederste del af ovnen, og lad den varme op, mens du forbereder cheesecake fyldet.

Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk philadephia ost sammen med kondenseret mælk, vaniljepasta, sukker og majsstivelse i 1 minut. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt sammen, før du tilsætter det næste. Tilsæt begge æggeblommer sammen med piskefløde og den hvide chokolade, og det piskes hurtigt sammen.

Skær en høj og bred strimmel af dit bagepapir, og læg det rundt langs indersiden af din springform. Hæld hele flødeostemassen op i springformen og hæld nu en liter vand direkte ned i den varme bageplade i ovnen, og luk ovnen hurtigt, så dampen ikke ryger ud. Sæt cheesecaken ind midt i ovnen, oven på bageristen og bag den v. 160 grader alm ovn i ca. 60-65 minutter. Dampen er med til at cheesecaken bages mere jævnt og man undgår den revner. Efter de 60-65 minutter slukkes ovnen, og kagen står yderligere 30 minutter og skal falde langsomt i temperatur. Ta’ nu kagen helt ud af ovnen, og sæt den på køl i minimum 5 timer, gerne natten over.

Forbered cremen til toppen af kagen.

Smelt chokoladen langsomt over et vandbad, og lad det stå og køle lidt af. Pisk fløden til letpisket flødeskum i en skål for sig. I en ny skål,  piskes philadephia ost og den hvide chokolade tilsættes mens der piskes. Vend nu forsigtigt flødeskummen i, og cremen er klar. Sæt den på køl, indtil den skal oven på kagen. Pynt med creme, friske/syltede kirsebær og pebermynte stokke

2 Comments

  1. Har forsøgt mig med denne. Den blev desværre virkeligt grynet i konsistensen og meget mørk og jeg stoppede bage tiden 20 min inden det som opskriften foreskrev. Er det rigtigt at kagen først skal bages 60 min uden damp og så 60 med damp? Og så køle i ovnen 1 time.

    • Hejsa. Nå. Det beklager jeg hvis opskriften ikke er forståelig nok!? Den skal bages 60 min med damp, og så 60 min yderligere i slukket ovn. 2 timer i alt. Og så skal den sætte sig på køl i nogle timer, gerne natten over 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *