Sværhedsgrad

Mælkesnitte Cheesecake

Cremet, lidt for meget og helt igennem lækkert.

3 timer
10-12 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

Kiksebund

300g kiks (blandet digestive og bastogne kiks)

140g smeltet smør

 

Ostefyld

600g Philadelphia ost (gerne stuetemperatur)

175g flormelis

3 tsk vaniljesukker el. 2 tsk vaniljessens

2 dl cremefraiche eller en fed youghurt (18 %)

15 stk. kinder mælkesnitter

3 dl fløde

6 blade husblas

Vanilje cheesecake med kinder mælkesnitte-fyld? Tilpas for meget. Tilpas lækkert.

Opskriften laver én stor cheesecake på ca 20-24 cm i diameter:

Opskriften får du her:

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde eller mikroovn. Blend kiks sammen i en foodprocesser, og tilsæt det smeltede smør. Blend videre til det er blandet helt sammen. Pres kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir i bunden og kageplast i siderne. Sæt kiksebunden på køl mens du laver fyldet.

NB: Kageplasten er med til at give en flot skarp kant til kagen, og får den til at ligne en million! Alternativt kan du også bare nøjes med at bruge en metalring. Så når kagen er helt kold og har sat sig i siderne, kan du ved hjælp af en gasbrænder varme metalringen op, så kagen lige akkurat smelter, og løsner ringen om kagen. Dette giver den ultimativt skarpeste kagekant! 

Udblød husblas i kold vand i ca. 10 minutter. Opvarm 1 dl fløde i en lille gryde, og opløs husblassen heri. Afkøl til lunken. Samtidigt piskes philadelphia flødeost, cremefraiche, flormelis, vaniljesukker (eller essens)  sammen i en skål, til det hele er blandet godt. Skrab forsigtigt al cremen ud af mælkesnitterne, og gem de hele “kagebunde”. Pisk mælkesnitte-cremen ind  i fløde-ostemassten, til alle klumper er pisket ud. Pisk de resterende 2 dl fløde til letpisket flødeskum og stil til side. 

Tilsæt den afkølede fløde-husblasblanding til flødeosteblandingen, og vend det hele godt sammen med et piskeris. Vend nu flødeskummen i blandingen med en dejskraber, og fordel HALVDELEN af fyldet i formen ud over din afkølede kiksebund. Læg mælkesnitte-bundene ovenpå cremen, gerne flere ovenpå hinanden (de er meget tynde) så de ligger som et “midter-lag” i kagen. Fordel nu resten af flødeoste-fyldet ovenpå, og brug evt. en lille spatel, til at trykke ostemassen godt ud i formen, og glat selve overfladen på cheesecaken. Lad den sætte sig på køl i minimum 2-3 timer, eller evt.i fryseren i 60-90 minutter. 

Fjern kagen fra formen, og anret evt. med to mælkesnitter ovenpå.

Den kan holde sig på køl i 4-5 dage (og kan sagtens fryses ned!)

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *