Sværhedsgrad

Påske cheesecake m. citron og vanilje

Frisk, fed og lækker. Den vildeste cheesecake, med en sprød bund af bastogne kiks!

3 timer
12-14
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

Citron creme

100g sukker

100ml citronsaft + citronskallen (ca. 2 citroner)

100g æg (2 hele æg)

1 blad husblas

1,5 dl fløde

 

Kiksebund

250g kiks (digestive, oreo, bastogne)

75g mandler el. andre nødder

130g smeltet smør

Ostefyld

800g Philadelphia ost

200g flormelis

3 tsk vaniljesukker el. 2 tsk vaniljessens

2 dl cremefraiche eller en fed youghurt (18 %)

3 dl fløde

6 blade husblas

skal og saft fra 1 hel citron 

 

Pynt:

Friske mynteblade

Mini-chokolade påskeæg

Citroner i skiver

Sådan gør du

Til 1 stor cheesecake ca. 22-26 cm i dm

Pisk sukker, citronsaft, citronskal og æg sammen i en gryde, og opvarm det langsomt mens der røres konstant (vigtigt!) Lad det gerne koge igennem i 2 minutter, mens der fortsat røres. Når cremen er kogt tyk, stilles den til side. Udblød husblassen i vand, og opløs husblas i cremen. Stil cremen tildækket på køl eller frys, mens kagen laves. Når cremen er afkølet til stuetemperatur, piskes fløden til flødeskum, og citroncremen vendes heri. Cremen skal fordeles ovenpå kagen til sidst.

Smelt smør i en gryde eller mikroovn. Blend kiks og nødder sammen i en foodprocesser, og tilsæt det smeltede smør. Blend videre til det er blandet helt sammen. Pres kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir i bunden og kageplast i siderne. NB: Kageplasten er med til at give en flot skarp kant til kagen, og får den til at ligne en million!

Udblød husblas i kold vand i ca. 10 minutter. Opvarm 1 dl fløde i en lille gryde, og opløs husblassen heri. Afkøl til stuetemperatur.

Samtidigt piskes philadelphia flødeost, cremefraiche, flormelis, citronskal, citronsaft og vaniljesukker sammen i en skål, til det hele er blandet godt.  Pisk de resterende 2 dl fløde til letpisket flødeskum og stil til side.

Tilsæt den afkølede fløde-husblasblanding til flødeosteblandingen, og vend det hele godt sammen med et piskeris. Vend nu flødeskummen i blandingen med en dejskraber, og fordel hele herligheden i formen ud over din afkølede kiksebund, som er beklædt med kageplast i siderne. Brug evt. en lille spatel, til at trykke ostemassen godt ud i formen, ogglatte selve overfladen på cheesecaken. Lad den sætte sig på køl i minimum 2-3 timer, eller evt.i fryseren i 45 minutter.

Når kagen har sat sig, fordeles den afkølede citroncreme (som er vendt med flødeskum) oven på kagen. Du kan vælge at bruge en tyl og en sprøjtepose, og sprøjte et flot mønster, eller du kan blot bruge en ske og lave en slags “rede” af cremen.

Pynt slutteligt med påskeæg, frugt, citronskiver eller friske mynteblade.

Den kan holde sig på køl i 4-5 dage.

 

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *