Sværhedsgrad

Cremefyldte Doughnuts

Friskbagte doughnuts er noget af det BEDSTE ved amerikansk bagværk! En lækker smørfyldt dej, bagt i fritureolie, fyldt med creme. Mmh mmh!

4
16-18
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

20g gær

75 ml sødmælk

75 ml vand

75g sukker

1 tsk salt

625g hvedemel

4 hele æg

120g smør (stuetempereret)

Lidt revet citronskal

Solsikkeolie (til at friturestege i)

 

Til vaniljecremen

750 ml sødmælk

100g frosties (eller andet morgenmadsprodukt)

1 vaniljestang

6 æggeblommer

80g sukker (eller blot 40g, hvis du bruger et allerede sødet-morgenmads produkt)

50g hvedemel

 

Doughnuts er simpelthen noget af det bedste, amerikanerne har opfundet. Når de friskbagte, lune, vendt i sukker, og fyldt med forskelligt creme. Mmh mmh! Det bliver ikke bedre!

Normalvis er en klassisk doughnut med et hul i midten, og kaldes typisk for en “berliner” Men for mig, er det ligegyldigt. Jeg elsker doughnuts! Og jeg elsker at der er plads til sindssygt meget creme!

Sådan gør du

Doughnut-dejen

Start med at opløse gæren i vand og mælk. Tilsæt alle de resterende ingredienser, undtagen smørret, og ælt dejen ved lav hastighed i 10-15 minutter. Når dejen ser glat og blank ud, tilsættes smørret i små tern, mens dejen ælter videre v middel hastighed i 5-6 minutter yderligere. Dejen skal være glat, blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1,5-2 timer)

Når dejen er færdig med at hæve, bankes den hurtigt sammen, så al luften ryger ud. Du kan nu gøre 2 ting:

  1. For mest mulig smag og bedre holdbarhed, pakkes dejen ind i en skål med husholdningsfilm, og sættes på køl natten over, inden du triller kugler af dejen á ca. 65 g pr bolle.
  2. Hvis du ikke gider vente, kan du allerede nu trille kugler af dejen à ca. 65 g pr bolle.

Når du har trillet dejen til små runde boller, placeres de på en bageplade, som er let drysset med mel i bunden, for at dejen ikke klistrer. De skal nu efterhæve tildækket til næsten dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

Når de er færdige med at hæve, varmes olien op i en stor gryde. 1-2 liter olie burde være rigeligt. Olien skal varmes op til ca. 175 grader, før bollerne placeres forsigtigt ned i den varme olie. De skal tilberedes i 1-2 minutter på hver side, til de får en flot gyldenbrun farve. Vendes 1 gang. Umiddelbart efter de kommer op af frituren, skal de vendes direkte i en skål med sukker.

Vaniljecremen m. Frosties-smag

Hæld Frosties op i en skål, og hæld mælken over. Lad stå og trække på køl i minimum 1 time, eller gerne natten over. Hæld det igennem en sigte, og afmål 500 ml “frosties” mælk, som du skal bruge til at koge din vaniljecreme.

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og opvarm mælken sammen med vaniljekorn og stang. Samtidigt piskes æggeblommerne sammen med sukker og mel, til der ikke er flere klumper i. Når mælken er ved at være varm og ryge en smule, tilsættes mælken langsomt til æggeblommerne, mens der piskes. Hæld nu hele blandingen tilbage i gryden, og kog den op, mens du pisker konstant. Din vaniljecreme vil lige så stille begynde at tykne, og skal gerne op og koge i minimum 2 minutter, mens du fortsat pisker. Sæt cremen på køl, tildækket med husholdningsfilm, og pisk den glat, før den hældes i en sprøjtepose, klar til at fylde i dine lækre doughnuts!

 

 

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *