Sværhedsgrad

Kanelsnegle med flødeostecreme

Inspireret af den amerikanske "cinnabun", får du her den helt perfekte opskrift. Lækker blød kanelsnegl, remonce og flødeostecreme.

3 -4 timer
12-14 stk
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

Til fordejen

300 ml sødmælk

350 g hvedemel

15 g gær

 

Tilsættes på dag 2:

300 g hvedemel

150 g smør (stuetempereret)

2 små æg

80 g sukker

40 g brun farin

1 lille tsk kardemomme

1 lille tsk salt

 

Remonce

100 g brun farin

100 g sukker

200 g smør (stuetempereret)

75g marcipan (fintrevet)

1 stor spsk kanel (ca. 10-15g)

1 spsk hvedemel

 

Flødeostecreme

75 g smør (stuetempereret)

200 g philadelphia flødeost

80 g flormelis

 

Sådan gør du

Lav fordejen dagen før du skal bage dine kanelsnegle. (Hvis du har travlt, kan du godt bare blande fordejen sammen med alle de andre ingredienser, og lave kagen samme dag – men hvis du laver fordejen dagen før, får du et saftigere brød og bedre holdbarhed!)

Opløs gæren i mælken og tilsæt melet. Bland det grundigt sammen, til det ligner en kold fast havregrød og lad det stå tildækket på køl natten over. Fordejen er med til at gøre brødet bliver saftigere og giver en lækrere konsistens.

Bland fordejen sammen med smør, æg, sukker, brun farin, salt, kardemomme og resten af melet. Ælt dejen i minimum 10 minutter, i hånden eller på røremaskine, og ælt til du får en blank, glat og smidig dej. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile tildækket i ca. 30 minutter.

Lav din remonce imens. Pisk smør, sukker og brun farin hurtigt sammen. Tilsæt fintrevet marcipan, kanel og hvedemel og pisk det hurtigt sammen.

Sørg for at bruge lidt mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast. Rul dejen tyndt ud i en stor rektangel, ca. 0,5-1 cm tyk. Fordel et jævnt lag remonce udover hele dejen, og tril dejen til en pølse. Skær 12-14 brede stykker af dejen, og placer dem i en bageform m. bagepapir, så de ligger ved siden af hinanden. Tryk dem lidt flade med håndfladerne.  Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 1 time og 30 minutter.

Lav din flødeostecreme imens. Pisk stuetempereret smør sammen med flødeost og flormelis til en glat creme. Sæt på køl til den skal bruges.

Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn, pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20-25 minutter midt i ovnen. Afkøles på en rist.

Flødeoste cremen fordeles til sidst henover kagen.

8 Comments

  1. Til fordejen bruger du så de 350g mel eller 300g mel? Syntes ikke lige det står så klart i opskriften
    Mvh katrine.

    • Hej Katrine!

      Jeg har gjort det mere tydeligt nu tror jeg 🙂 Først 350g til fordejen, så tilsættes 300g på dag 2.

      // Jon

  2. Kan den godt laves dagen inden den skal bruges? Hvis ja, hvordan skal jeg så opbevare den natten over? ☺️

    Venlig hilsen
    Louise Marie

    • Hejsa! Ja det kan den sagtens. Pak den ind så lufttæt som muligt, og lad den stå fremme v. køkkenbordet. Men vent med at putte flødeostecremen på – fordi i så fald, skal den på køl 🙂

  3. Hej Jon 🙂

    Er der et alternativ man kan komme i remoncen i stedet for marcipan?

    Hilsen Eline!

    • Eline. Du kan godt prøve med mandelmel, ellers kan du sagtens undlade den hvis det er fordi du ikke foretrækker smagen 🙂

  4. Hej Jon.

    Kan kagen laves I god tid og sættes på frys inden den bages.

    Vh
    Ritta.

    • Hej Ritta,

      Ja det kan den godt! Så skal du bare tage den ud 1-2 timer før den skal bages, så de når at tø lidt op. De må ikke gå direkte fra frys til ovn 🙂


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *