Sværhedsgrad

Kanelsnegle med flødeostecreme

Inspireret af den amerikanske "cinnabun", får du her den helt perfekte opskrift. Lækker blød kanelsnegl, remonce og flødeostecreme.

3 -4 timer
12-14 stk
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

Til fordejen

300 ml sødmælk

350 g hvedemel

15 g gær

 

Tilsættes på dag 2:

300 g hvedemel

150 g smør (stuetempereret)

2 små æg

80 g sukker

40 g brun farin

1 lille tsk kardemomme

1 lille tsk salt

 

Remonce

100 g brun farin

100 g sukker

200 g smør (stuetempereret)

75g marcipan (fintrevet)

1 stor spsk kanel (ca. 10-15g)

1 spsk hvedemel

 

Flødeostecreme

75 g smør (stuetempereret)

200 g philadelphia flødeost

80 g flormelis

 

Sådan gør du

Lav fordejen dagen før du skal bage dine kanelsnegle. (Hvis du har travlt, kan du godt bare blande fordejen sammen med alle de andre ingredienser, og lave kagen samme dag – men hvis du laver fordejen dagen før, får du et saftigere brød og bedre holdbarhed!)

Opløs gæren i mælken og tilsæt melet. Bland det grundigt sammen, til det ligner en kold fast havregrød og lad det stå tildækket på køl natten over. Fordejen er med til at gøre brødet bliver saftigere og giver en lækrere konsistens.

Bland fordejen sammen med smør, æg, sukker, brun farin, salt, kardemomme og resten af melet. Ælt dejen i minimum 10 minutter, i hånden eller på røremaskine, og ælt til du får en blank, glat og smidig dej. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile tildækket i ca. 30 minutter.

Lav din remonce imens. Pisk smør, sukker og brun farin hurtigt sammen. Tilsæt fintrevet marcipan, kanel og hvedemel og pisk det hurtigt sammen.

Sørg for at bruge lidt mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast. Rul dejen tyndt ud i en stor rektangel, ca. 0,5-1 cm tyk. Fordel et jævnt lag remonce udover hele dejen, og tril dejen til en pølse. Skær 12-14 brede stykker af dejen, og placer dem i en bageform m. bagepapir, så de ligger ved siden af hinanden. Tryk dem lidt flade med håndfladerne.  Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 1 time og 30 minutter.

Lav din flødeostecreme imens. Pisk stuetempereret smør sammen med flødeost og flormelis til en glat creme. Sæt på køl til den skal bruges.

Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn, pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20-25 minutter midt i ovnen. Afkøles på en rist.

Flødeoste cremen fordeles til sidst henover kagen.

2 Comments

 1. Til fordejen bruger du så de 350g mel eller 300g mel? Syntes ikke lige det står så klart i opskriften
  Mvh katrine.

  • Hej Katrine!

   Jeg har gjort det mere tydeligt nu tror jeg 🙂 Først 350g til fordejen, så tilsættes 300g på dag 2.

   // Jon


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *