Sværhedsgrad

Brownie

De perfekte brownies med en fast, konfekt-agtig og lækker chewy konsistens. Svære at holde fingrene fra!

45 minutter
Kommer an på hvor mange du vil dele med
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

  • 250g god mørk chokolade (f.eks callebaut)
  • 125g smør
  • 4 æg (200g i alt) (stuetemperatur)
  • 180g sukker
  • 100g brun farin
  • 50g mørk muscovado sukker (kan erstattes med mere brun farin)
  • 65g mel
  • 2 spsk kakao (med toppe)
  • 1 tsk havssalt

Sådan gør du

Smelt chokolade og smør langsomt i en skål over et vandbad, og lad det køle til stuetemperatur.

Bland æg, sukker og brun farin sammen i en stor skål, og pisk det sammen med en el-pisker i ca. 2-3 minutter, til det bliver en let og luftig æggesnaps.

Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber.

Bag i ovnen v. 170 grader i ca. 25 minutter.

Lad kagen køle helt ned, gerne i køleskabet i minimum 3 timer, så bliver den helt konfektagtig og lækker!

TIPS: Du kan evt. vende 100g hakket hvid, lys eller mørk chokolade i dejen til sidst, inden du bager den, så bliver det kun ekstra delicious!

5 Comments

  1. Hvor stor en form passer opskriften til? Hvis den fordobles, kan man så bage den i en bradepande?

    • Hej Johanne!

      Kageportionen passer ca til en alm. springform på ca. 24 cm 🙂

      Men ja, det kan du sagtens! Lav bare en dobbeltportion. Det burde være rigtig fint til en hel bradepande!

  2. Er det varmluft eller almindelig?

  3. Hvis jeg nu vil bage en firkantet kage som din på billedet, hvor stor skal den så være?

    • Bare så kagen er ca. 1,5-2 cm i højden. En form skal være ca. være 20×20 cm!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *