Sværhedsgrad

Citronmåne

Nem, lækker, frisk og helt uimodståeligt. Prøv den!

1,5 time
10-12 pers
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

250g stuetempereret smør

250g sukker

100g marcipan

1 hel vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

5 hele æg

1 dl fed creme fraiche el. græsk youghurt

275g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

Skal og saft fra 2 store øko citroner

 

Glasur

200g flormelis

citronsaft fra 0,5-1 citron

evt. gul farve

 

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170 grader alm ovn. .

Pisk smør, sukker og vanilje sammen i en skål i 3-4 minutter, til en lys og luftig masse. Riv marcipanen fint, og pisk det hurtigt sammen med smør/sukker blandingen.  Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk det ind i dejen i få sekunder, til det akkurat lige er blandet i massen, før du tilsætter det næste. Slutteligt tilsættes creme fraiche og vendes i massen.

Sigt hvedemel, bagepulver og salt i massen og vend det godt rundt med en dejskraber. Riv citronskal fint, og tilsæt både skal og citronsaft til massen, og vend det hele godt rundt med en dejskraber.

Hæld kagen i en smurt form på ca. 20-26 cm i diameter og bag den i ca. 40-50 minutter til den ser dejligt brun ud på toppen, og giver let efter for et tryk. OBS: Jo mindre formen er, jo højere bliver kagen, og jo længere tid skal den have i ovnen.

Lad kagen afkøle helt og lav din glasur imens.

Bland flormelis med citronsaft og tilsæt lidt gul farve. Konsistensen skal være meget tyktflydende. Justér evt. med et par dråber vand. Fordel glasuren ud over din afkølede kage, og spis straks!

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *