
Sværhedsgrad
Citronmåne
Nem, lækker, frisk og helt uimodståeligt. Prøv den!
Du skal bruge
250g stuetempereret smør
250g sukker
100g marcipan
1 hel vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
5 hele æg
1 dl fed creme fraiche el. græsk youghurt
275g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Skal og saft fra 2 store øko citroner
Glasur
200g flormelis
citronsaft fra 0,5-1 citron
evt. gul farve
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170 grader alm ovn. .
Pisk smør, sukker og vanilje sammen i en skål i 3-4 minutter, til en lys og luftig masse. Riv marcipanen fint, og pisk det hurtigt sammen med smør/sukker blandingen. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk det ind i dejen i få sekunder, til det akkurat lige er blandet i massen, før du tilsætter det næste. Slutteligt tilsættes creme fraiche og vendes i massen.
Sigt hvedemel, bagepulver og salt i massen og vend det godt rundt med en dejskraber. Riv citronskal fint, og tilsæt både skal og citronsaft til massen, og vend det hele godt rundt med en dejskraber.
Hæld kagen i en smurt form på ca. 20-26 cm i diameter og bag den i ca. 40-50 minutter til den ser dejligt brun ud på toppen, og giver let efter for et tryk. OBS: Jo mindre formen er, jo højere bliver kagen, og jo længere tid skal den have i ovnen.
Lad kagen afkøle helt og lav din glasur imens.
Bland flormelis med citronsaft og tilsæt lidt gul farve. Konsistensen skal være meget tyktflydende. Justér evt. med et par dråber vand. Fordel glasuren ud over din afkølede kage, og spis straks!
2 Comments
Hej Jon, hvor længe skal smørret ligge ude før at det har stuetemperatur? 🙂
Tja. Det afhænger af varmen i dit køkken. Men ca 3 timer vil jeg sige 🙂