Gulerodskage

Sværhedsgrad

Gulerodskagen

Denne kage er klart én af mine favoritter! Enkel, lækker og med en syrlig creamcheese frosting. Altid en vinder!

1 time
10-12 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

  • 200g smør (stuetempereret)
  • 125g brun farin
  • 125g sukker
  • 4 store æg
  • 300g revet gulerod
  • 200g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk nellike eller allehånde
  • 1 stor tsk havsalt
  • 2 tsk bagepulver
  • evt. en håndfuld rosiner og/eller nødder

Til fyldet:

  • 150g smør
  • 150g flormelis
  • 300g flødeost
  • Revet skal + saft af 1 øko citron
  • evt. 1 tsk vaniljeessens

Sådan gør du

Pisk smør, sukker og brun farinsukker sammen i en skål et par minutter, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt sammen, før du tilsætter det næste. Æggene skal kun lige blandes i.

Tilsæt de revne gulerødder, og vend det godt rundt. Dejen kan godt se skilt ud, men bare rolig, melet kommer og redder det.

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og sigt det ned i massen. Vend det hele rundt, og tilsæt evt. rosiner og hakkede nødder forsigtigt i dejen.

Bag kagen i en springform på ca. 20-22 cm i diameter i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 50 minutter. Tjek evt. kagen efter 40 minutter, og hvis en pind kommer ud af kagen uden dej på, er kagen færdig. Den skal gerne føles svampet og give efter for tryk, når du trykker den forsigtigt på overfladen. Lad kagen afkøle helt før du pynter med creamcheese fyldet.

Pisk smør og flormelis sammen et par minutter, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt flødeost, citronsaft, citronskal og evt. vaniljeessens og pisk det hurtigt sammen. Sæt massen på køl, til den skal bruges.

Du kan sagtens vælge at dekorere kagen med en sprøjteteknik, men jeg synes kagen får et enormt flot og rustisk look, hvis man fordeler creamcheese fyldet med en flad spatel, lidt tilfældigt ovenpå kagen.

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *