Sværhedsgrad

Klassisk Marmorkage

Opgraderet til en luksus udgave med forskellige elementer af nødder og chokolade.

2 timer
10-12 pers
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

120g smør

250g rørsukker

0,5 tsk salt

kornene fra 1 vaniljestang el. 2 tsk vaniljepasta

2 hele æg

150g creme fraiche (18%)

185g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 spsk kakaopulver

 

Gianduja lag

150g sukker

150g blandede nødder (mandler og hasselnødder)

60g mørk chokolade

50g mælkechokolade

30g smør

lidt salt

lidt vanilje

 

Mørk chokolade ganache

100g mørk chokolade

150g fløde (1,5 dl)

25g smør

 

Ristede hasselnødder og smeltet mørk chokolade

 

 

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader alm ovn.

Start med at blande smør, sukker, salt og vanilje i en food processor. Bland til massen er homogen. Tilsæt 1 æg af gangen, og kør videre til det lige akkurat er blandet sammen. Tilsæt hvedemel og bagepulver og bland videre. Tilsæt nu creme fraiche og kør igen. Del dejen i to, og brug et piskeris til at blande kakaopulver i den ene halvdel af dejen.

Hæld de to deje i to sprøjteposer, og sørg for at have en form klar, som er smurt godt ind i enten smør eller sprayfedt. Fordel skiftevis de to deje i formen, så de ligger oven på hinanden. Du kan evt. også bare fordele dejen med en ske. Bag i ovnen i ca. 55-65 minutter, ind til en kniv kommer rent ud af kagen. Afkøl helt før den skæres ud, eller fortsæt opskriften herunder og opgrader din marmorkage til en blæret udgave, med lag af gianduja, ganache, nødder og chokolader.

Mørk chokolade ganache

Smelt mørk chokolade i din mikroovn. Opvarm fløden til kogepunktet, og hæld den over den varme chokolade. Brug en stavblender til at blande massen godt, og lad den stå i 30 minutter og afkøle, før smørret tilsættes, og der blendes igen. Læg ganachen i en pose, og stil på køl i minimum 2-3 timer til den er blevet fast og cremet, til at fordele ovenpå kagen. Lav din gianduja imens.

Gianduja lag

Smelt sukkeret i en gryde, til det begynder at blive en lysebrun karamel. Tilsæt nødderne, og vend det sammen i gryden. Lad det afkøle på en bageplade med bagepapir, og bræk det efterfølgende i nogle små stykker. Kør din nødde/sukker blanding (også kaldet en praliné) på en kraftig blender, sammen med den mørke chokolade, lys chokolade, smør, salt og vanilje, til du har en tyktflydende pasta. Det tager et par minutter. Fordel den tyktflydende gianduja oven på den afkølede marmorkage, og stil den på frys. (hvis din gianduja er blevet for kold, kan du sagtens lune den i mikroovnen i 30 sekunder. Så bliver den varm, og nemmere at fordele ovenpå kagen).

 

Fordel din gianduja ovenpå kagen, og stil på frys i 20 minutter. Fordel nu din chokolade ganache ovenpå, i et jævnt lag, og tryk forsigtig hele ristede hasselnødder ned i ganachen. Temperer en mørk chokolade skive, og placer ovenpå. Smelt den forsigtigt, og lad hele herligheden afkøle.

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *