Sværhedsgrad

Sommer moussekage

med æblekompot m. lime, hyldeblomst, vanilje og en fløjlsblød hvid chokolademousse m. vanilje

3 timer
10-14 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

3 store æbler i små tern

2 lime, saften heraf

1 dl hyldebloms saft el. sirup

1 vaniljestang

40g sukker (afhængig af æblesortens syre/sødme)

3 blade husblas

 

250 g smør

250 g hvid chokolade

200 g marcipan

225 g rørsukker

4 æg

140 g hvedemel

1-2 tsk. salt

2 tsk. vaniljesukker

 

 

Sådan gør du

Skær 2 af æblerne i grove tern, og hæld dem i en gryde med sukker, hyldeblomstsaft, limesaft, sukker og vanilje og kog under låg ved middel varme i ca 10-15 minutter, til æblerne er møre nok til at du kan mose dem en smule. Afkøl æblemosen en smule, og hæld den i en passende silikoneform, i ca. 1,5  cm tykkelse. Skær det resterende æble i små tern, og fordel jævnt ovenpå mosen, og stil på køl.

Lav nu din kagebund.

Smelt smør og chokolade sammen i en gryde over et vandbad. Ælt marcipan og rørsukker sammen i en skål. Tilsæt æg 1 af gangen, og pisk det grundigt sammen i 2-3 minutter. Hæld chokolade og smør op i æggeblandingen, og vend det grundigt sammen, Sigt mel, salt og vaniljesukker op i blandingen, og vend rundt med en dejskraber. Hæld dejen i en smurt form beklædt med bagepapir i ca. 2 cm tykkelse. Bag i ovnen i ca. 25-35 minutter v. 175 grader. Den skal være dejligt gyldenbrun. Afkøl kagen helt.

Skær kagen til, så den passer til din silikoneform med æblekompot, og placer nu kagen ovenpå din æblekompot. Stil på frys.

Når kagen er bund frossen, kan du nu lave din chokolademousse og samle kagen.

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *