Chokolade Müsli

Sværhedsgrad

Chokolade müsli

Knasende god, hjemmelavet chokolademüsli. Egner sig både til hverdagen eller weekendens brunch-bord.

30 minutter
15-20 morgenmadspotioner
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

  • 500g grovvalsede el. finvalsede havregryn
  • 150g nødder (Jeg bruger altid mandler, hasselnødder, walnødder eller paranødder, ca 50/50)
  • 75g græskarkerner
  • 100g god, mørk chokolade
  • 100g honning
  • 75 ml smeltet kokosolie (0,75 dl)
  • 2 store spiseskeer kakaopulver (med top)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn

Ta’ en bageplade beklædt med bagepapir, og hæld havregryn, nødder og græskarkerner herop og rist i ovnen i ca. 10 minutter

Smelt chokolade, honning og kokosolie sammen i en gryde ved svag varme imens du rører det sammen.

Når det hele er smeltet sammen, fjernes gryden fra varmen, og der tilsættes kakaopulver, vaniljesukker og havsalt.

Rør det hele godt sammen, bare indtil al kakaopulveret er inkorporeret.

Hæld chokolade-blandingen direkte over de ristede havregryn og nødder, og bland det hele godt sammen med en ske eller brug evt. fingrene. Men pas på, det kan godt være lidt varmt!

Når det er blandet nogenlunde sammen, fordeles det jævnt ud over bagepladen og ristes videre i ovnen i ca. 15-18 minutter.

Ta’ pladen ud af ovnen, selvom det virker lidt blødt, men bare rolig. Lige så snart det køler ned, bliver det dejligt knasende sprødt.

Opbevares i lufttæt beholder i 2-3 uger.

 

Serveringsforslag

Spis med lidt frisk frugt ovenpå yoghurt, skyr eller med mælk.

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *