Sværhedsgrad

Belgisk vaffel

Flot sprød vaffel, som er genial til morgenbordet, eller som dessert med en klat vaniljeis og lidt friske bær.

20 minutter
4 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

  • 3 hele æg
  • 1 hel vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 60g rørsuker
  • 200g smeltet smør
  • 3 dl mælk
  • 300g hvedemel
  • 1 lille tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 25g sukker

Sådan gør du

Start med at dele æggene i blommer og hvider.

Skrab kornene fra vaniljestangen (eller brug vaniljesukker), og pisk æggeblommer, vanilje og rørsukker sammen til en lys og luftig æggesnaps. Hæld mælk og smeltet smør op i æggesnapsen, og pisk godt sammen.

Sigt hvedemel, bagepulver og salt op i æggesnapsen, og pisk det godt igennem med din el-pisker igen.

Pisk nu æggehviderne sammen med sukkeret i et par minutter, til du får en fast og lækker marengs med faste toppe. Vend forsigtigt marengsen i dejen med en dejskraber af 2 omgange. Dette er med til at gøre dine vafler lækre luftige og bløde.

Smør vaffeljernet med en lille smule smør, og bag nu vaflerne direkte på et varmt vaffeljern i 3-4 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på en rist.

 

Serveringsforslag:

Server som en lækker morgenmad, med en klat græsk youghurt, lidt müsli en masse friske bær.

Eller servér dem lune som dessert, med en klat vaniljeis, chokoladesauce, bær og/eller hakkede nødder.

 

1 Comment

  1. Hej. Er det muligt at lave dejen dagen før vaflerne bages? De ser super gode ud, vil rigtig gerne lave dem til min mors fødselsdags brunch!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *