Sværhedsgrad

Belgisk vaffel

Flot sprød vaffel, som er genial til morgenbordet, eller som dessert med en klat vaniljeis og lidt friske bær.

20 minutter
4 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

  • 3 hele æg
  • 1 hel vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 60g rørsuker
  • 200g smeltet smør
  • 3 dl mælk
  • 300g hvedemel
  • 1 lille tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 25g sukker

Sådan gør du

Start med at dele æggene i blommer og hvider.

Skrab kornene fra vaniljestangen (eller brug vaniljesukker), og pisk æggeblommer, vanilje og rørsukker sammen til en lys og luftig æggesnaps. Hæld mælk og smeltet smør op i æggesnapsen, og pisk godt sammen.

Sigt hvedemel, bagepulver og salt op i æggesnapsen, og pisk det godt igennem med din el-pisker igen.

Pisk nu æggehviderne sammen med sukkeret i et par minutter, til du får en fast og lækker marengs med faste toppe. Vend forsigtigt marengsen i dejen med en dejskraber af 2 omgange. Dette er med til at gøre dine vafler lækre luftige og bløde.

Smør vaffeljernet med en lille smule smør, og bag nu vaflerne direkte på et varmt vaffeljern i 3-4 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på en rist.

 

Serveringsforslag:

Server som en lækker morgenmad, med en klat græsk youghurt, lidt müsli en masse friske bær.

Eller servér dem lune som dessert, med en klat vaniljeis, chokoladesauce, bær og/eller hakkede nødder.

 

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *