Sværhedsgrad

Fastelavnsboller m. kardemomme, remonce, vaniljecreme og mørk chokolade

Annonce // De bedste fastelavnsboller // Opskriften er udviklet i samarbejde med Kenwood

2,5 time
12-14 stk
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

Gærdej

20g gær

125 ml sødmælk

2 hele æg

60g sukker

1 tsk stødt kardemomme

1 lille tsk salt

ca. 550g hvedemel

120g smør, stuetempereret

 

Remonce

120g marcipan

100g smør, stuetempereret

100g sukker

 

Vaniljecreme
500 ml sødmælk

1 hel vaniljestang

6 hele æggeblommer

90g sukker

50g hvedemel

 

Mørk chokolade ganache

100 ml fløde

1 spsk glucosesirup (kan undlades)

140g mørk chokolade

25g smør (stuetempereret)

Sådan gør du

Opløs gæren i sødmælken. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og bland det hele sammen. Tilsæt hvedemel (men gem en lille smule, det er ikke sikkert du skal bruge det hele – meltyper kan variere) og salt, og ælt dejen på din røremaskine i ca. 10-15 minutter v. lav hastighed. Dejen skal virke glat og elastisk. Tryk forsigtigt på dejen. Den skal gerne føles blød og som modellervoks, uden at den klistrer til dine fingre, når du trykker på den. Hvis den klistrer, tilsættes det resterende hvedemel og æltes ind i dejen.

Tilsæt nu smørret i små tern, mens dejen ælter videre i 5-6 minutter. Dejen skal igen virke glat og elastisk, og må gerne virke en smule fugtig. Lad dejen hvile tildækket i 1 time. Lav din remonce og din vaniljecreme imens.

Remonce

Bland alle ingredienserne sammen i en skål, til en ensartet masse. Det er en god idé at bruge fingrene. Læg remoncen i en sprøjtepose uden tyl.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud på et skærebræt. Brug 1/2 af sukkeret, og massér vaniljekornene ud i sukkeret med bagsiden af en kniv. Opvarm mælken i en gryde, og tilsæt vaniljesukker og vaniljestang. Pisk samtidigt æggeblommer, den anden 1/2 af sukkeret og hvedemel sammen i en skål, til der ikke er flere klumper i. Når mælken er ved at ryge, hældes den forsigtigt op til æggeblommerne mens der piskes. Hæld nu hele blandingen tilbage i gryden, og lad cremen koge op mens du pisker konstant. Når cremen koger og er tyknet, skal den koge igennem i minimum 2 minutter. Hæld cremen op i en skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, så der ikke dannes “skind”, og lad den stå på køl (evt. fryser) i 1-2 timer. Cremen piskes op og hældes på sprøjtepose før brug.

Efter en time, når dejen er færdighvilet, rulles den ud i en stor rektangel på et bord, som er let drysset med mel. Dejen skal være ca. 0,5-1 cm i tykkelsen. Her kan du følge linket øverst til venstre på siden her, og følge med i min “how-to fastelavnsbolle” video, som ligger under mine “højdepunkter” på min instagram profil – her viser jeg hvordan jeg fylder og lukker fastelavnsbollen.

Skær dejen ud i firkanter som er ca. 12×12 cm (eller lidt større, hvis du synes) og sprøjt en lille “fuglerede” af remoncefyldet ud i midten af din firkantede dej. Fyld “fuglereden” med ca. 1-2 spsk vaniljecreme, og luk fastelavnsbollerne ved at folde enderne ind over midten. Se “how-to fastelavnsbolle” på min instagram profil, hvor jeg viser præcis hvordan du lukker dem.

Lad bollerne efterhæve i ca. 45 minutter og pensl dem med æg, før de bages i ovnen i ca. 14-16 minutter til gyldenbrune v. 180 grader varmluft.

Mens bollerne køler ned, laves din chokoladeganache

Opvarm fløden (og evt. glucosesirup) til det lige begynder at koge, og hæld det over din chokolade. Lad stå i 2 minutter. Rør nu forsigtigt rundt i skålen med en dejskraber, til al chokoladen er smeltet og din ganache er blank. Tilsæt det stuetempererede smør, og vend det i, til det er helt opløst.

Når bollerne af kølet af, kan de forsigtigt dyppes ned i chokolade ganachen. Igen, følg med på min instagram profil “how-to fastelavnsbolle” for at se præcist hvordan!.

Drys slutteligt med mandelflager eller andet valgfri topping!

 

 

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *