Sværhedsgrad

Nøddetærte

Den vildeste nøddetærte, som både er chewy, crispy og tilpas snasket!

2 timer
10-12 personer
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

Mørdej

150g flormelis

45g mandelmel

1 lille tsk salt

145g smør

80g hele æg (ca. 1,5 æg)

275g hvedemel

70g kartoffelmel

 

Mazarinfyld:

120g marcipan

120g smør

120g sukker

40g mandemel

2 store æg (eller 3 små)

lidt salt

 

Nøddekaramel-topping:

0,75 dl piskefløde

75g smør

75g sukker

75g honning

150g blandede hakkede nødder (Jeg bruger mandlersplinter, hakkede mandler og hakkede hasselnødder)

Et lille nip salt

Pynt

100-150g smeltet mørk chokolade

Sådan gør du

Bland smør, flormelis, mandelmel og salt sammen i en skål. Du kan enten smuldre det med fingrene, eller køre det i en foodprocesser, til det ligner smuldret sand. Tilsæt og æg bland. Tilsæt til sidst mel og kartoffelstivelse og bland. Rør godt rundt til dejen samler sig. Den skal ikke overæltes, blot lige samle sig. Læg dejen på køl i ca. en time. Rul dejen tyndt ud (ca. 2-3 mm) og skær den til, så den passer til din tærteform. Tryk dejen forsigtigt ned i formen, og sørg for den sidder godt rundt i hele kanten. Brug gerne en perforeret tærteform. Hvis ikke du har en perforeret tærtering, skal du huske at smøre din form med lidt smør og mel samt, prikke huller i bunden og blind-bage den med bagepapir og tørrede ris eller bønner. Læg den ubagte tærte på frys i ca. 10 minutter før de skal bages.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og bag tærten i 8-10 minutter, til den lige præcis begynder at få lidt farve.

Lav din mazarinmasse imens

Sørg for smørret er blødt, og at æggene er v. stuetemperatur. Bland sukker, mandelmel, fintrevet marcipan, smør og salt sammen i en skål, til det lige er blandet sammen. Tilsæt ægget til sidst, og vend det sammen lige så massen samler sig.

Fordel mazarinmassen jævnt i din halv-bagte tærte. Bag videre i 8-10 minutter, til mazarinmassen har fået en flot gyldenbrun farve. Ta’ tærten ud, og lav din nøddekaramel topping imens, og sæt ovnen på 210 grader varmluft ovn.

 

Nøddekaramel-topping

Hæld fløde, sukker, smør og honning op i en gryde, og lad det koge i 10-15 minutter ved høj varme. Rør ofte i gryden, så det ikke brænder på. Lad det koge, indtil det begynder at dufte af karamel, og det har fået en flot lysebrun farve. Afkøl en smule, og vend nødderne i samt et lille nip salt. Fordel henover din bagte tærte, og bag igen øverst i ovnen i 2-3 minutter, til det har fået en flot lysebrun karamelliseret overflade.

Tærten kan eventuelt pyntes med lidt mørk chokolade, som du har lyst 😉

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *