Sværhedsgrad

Romkugler

Romkugler, trøfler, krumseboller. Uanset hvad du kalder den, så ved du hvor godt det er. Her er min bedste opskrift!

30 minutter
10-25 styks
Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print

Du skal bruge

  • 1 stk hjemmebagt brownie, smuldret (ca. 400g)
  • 3-4 spsk hjemmelavet hindbærmarmelade
  • 250g blandede kagerester (sandkage, mazarinkage, citronmåne, lagkagebunde, muffins eller hvad du lige har)
  • 3-4 spsk kakaopulver
  • 2 spsk flormelis
  • 2 tsk romessens
  • 100g smeltet mørk chokolade
  • 125g fintrevet marcipan
  • 200g mælkechokolade
  • 200g kakaosmør
  • 150g ristede og hakkede nødder (valgfrit)

Sådan gør du

Start med at lave din hindbærmarmelade. Kog 250g frosne hindbær, saften fra 1 hel citron og 100g sukker op. Lad det små simre i 10 minutter, og afkøl helt. Opbevares i køleskabet i 2 uger.

Brug dine fingre til at smuldre din brownie og dine blandede kagerester op i en stor skål. Tilsæt hindbærmarmelade, kakaopulver, flormelis, romessens, fintrevet marcipan og bland det godt rundt. Du kan sagtens bruge hænderne, men en røremaskine kan gøre arbejdet for dig. Smelt chokoladen i mikroovnen, eller i en skål over et vandbad, og tilsæt til massen og rør godt rundt. Smag på det, og tilsæt evt. mere romessens, hindbærmarmelade eller kakaopulver hvis du synes.

Ta’ en lille smule trøffelmasse op, og prøv at tril en kugle af det. Massen skal gerne virke fast og klæg (dvs en lille smule fedtet). Ja, det lyder lækkert ik? ? Tilsæt evt. mere smuldret kagedej og kakaopulver, hvis massen virker for klistret. Afkøl massen i køleren i ca. 30 minutter.

Smelt kakaosmør i en skål over vandbad ved svag varme. Vær tålmodig. Lige inden alt kakaosmørret er smeltet, hældes chokoladen op i skålen. Rør konstant og forsigtigt i det med en dejskraber, til al chokoladen er smeltet. Tilsæt de hakkede nødder og vend rundt.

Tril kugler af romkugle-massen, og dyp dem forsigtigt i chokolade-nøddeblandingen. Ta dem forsigtigt op med en gaffel, og læg dem på et stykke bagepapir. Afkøl på køl til chokoladen har sat sig.

Holder sig i minimum 1 uge på køl. Og hold nu op, hvor fik jeg simpelthen lige pludselig lyst til a… Ses!

Vær den første til at skrive en kommentar!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *