Kurv

P-tærte flødeboller

2 timer
10-14 stk

Sværhedsgrad

3

Fun facts

Classic flødebolle, med en bund på en maxi størrelse p-tærte. FRÆKT IK?!

P-tærterne i maxi størrelse kan du ikke lige finde i Netto, desværre. Så du må en tur sydpå til den tyskes grænsehandel, eller finde dem online! Det gjorde jeg 😉

Pro tip: Drys med lidt finthakkede, saltede peanuts ovenpå chokolade, før den når at sætte sig helt. Lidt ekstra salt og crunch er ret nice på en ellers søde flødebolle!

Du skal bruge

10-14 store p-tærter (små kan jo også bruges)

240g sukker

70g glucosesirup

0,5 dl vand

150g past. æggehvider

 

250g mørk chokolade (jeg vil anbefale 60-70%)

100g kakaosmør

 

Lidt finthakkede, saltede peanuts  til topping

Sådan gør du

Hæld sukker og glucosesirup op i en gryde, med ca. 0,5 dl vand og kog siruppen op til 118-120 grader. Du behøver ikke røre i gryden undervejs. Bare lad den stå og koge op på fuld smadder.

Når siruppen er ved at være omkring 100 grader, piskes æggehviderne stive i din røremaskine. Lige så snart siruppen rammer de 118-120 grader, hældes den forsigtigt op til æggehviderne, langs siden af kanten af skålen, så du ikke rammer piskeriset i røremaskinen, mens der piskes konstant. Pisk nu videre ved max. hastighed, i ca. 7-8 minutter minutter, til marengsen er faldet i temperatur og ser blank og fast ud. Du skal kunne røre ved siden af røreskålen, uden at den føles for varm. Sæt hastigheden lidt ned – og brug evt. en dejskraber til at hjælpe din marengs lidt på vej, hvis den sidder fast i skålen. Hæld din skum i en sprøjtepose med en valgfri tyl. Din marengs er nu klar til at blive sprøjtet oven på bundene!

Sprød din flødebolleskum ovenpå p-tærtebundene. De kan godt stå og tørre lidt, mens du forbereder chokoladen.

Nu skal din chokolade tempereres og kakaosmørret skal smeltes. Kakaosmørret kan lægges i en gryde, og smeltes langsomt ved laveste varme. Pas på temperaturen ikke overstiger 34-35 grader. Temperer den hvide chokolade imens.

Jeg plejer altid at temperere min chokolade i mikroovnen i en plastic skål, der kan tåle at gå i mikroovnen. Brug IKKE porcelæn – den bliver alt for varm og ødelægger tempereringen! Gi’ chokoladen 30 sekunder, og ta’ den ud og rør rundt. Gi’ den et par sekunder mere, og ta’ den ud og rør igen. Fortsæt således i intervaller, til du kan SE at chokoladen langsomt smelter i din skål. Den kommer til at virke meget tyk, når du smelter den således. Men det er også vigtigt; for du ødelægger tempereringen hvis du smelter den for hurtigt. Hvis temperaturen overstiger 32-33 grader, så går chokolade-krystallerne i stykker. Så du skal altid kun give den korte intervaller i mikroovnen. Det tager lidt tid – men det er nemt nok! Brug evt. et termometer hvis du er i tvivl om temperaturen. Men det vigtigste er at KIGGE på chokoladen. Den begynder nemlig at smelte ved en 24-25 grader. Hvis den er helt flydende når du tager den ud af mikroovnen, så er det fordi den er smeltet for hurtigt og har fået for lang tid i mikroovnen. Så husk det: tålmodighed.

Bland din mørke tempererede chokolade med  din opvarmede kakaosmør (hvis den mørke chokolade ikke er HELT smeltet, kan den varme kakaosmør hjælpe med det sidste).

Hæld chokolade-blandingen op i et glas eller en høj beholder, hvor du nemt kan dyppe dine flødeboller i. Tryk dem forsigtigt ned, og sørg for de bliver dækket HELT af chokoladen. Lad dem dryppe godt af, og stil dem på en bageplade eller en rist.

Pynt med valgfri toppings eller krymmel 🙂

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.