Veggie-tortilla m. grillede grøntsager
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce: Udgivet i samarbejde med No Fairytales
Vi ved jo alle sammen at det er sundt for os at spise grøntsager. Det kan nogle gange være en udfordring at få spist nok af dem! Men hvis du spiser tortilla pandekagerne fra No Fairytales, får du allerede et brød som indeholder op til 45% grøntsager. Det er lidt vanvittigt synes jeg, for de smager faktisk rigtig godt, og konsistensen er lige i skabet, sammenlignet med almindelige tortilla brød. Og det fantastiske med et tortilla brød, er at den kan bruges til så mange ting, og kan fyldes med hvad end man har!
Grøntsagstortilla fra No Fairytales” fås i 2 varianter. En med gulerod og en med rødbede. De er fiberrige, indeholder næsten 45% grøntsager og har færre kalorier end almindelige tortilla brød. Og smager de stadig godt? Oh yes! Hvor nice er det ikke lige?
I supermarkedet kan du finde dem i køle-afdelingen, hvor de bliver forhandlet i både Netto, Føtex og Bilka.
VEGGIE TORTILLA M. SØD KARTOFFEL, GRILLET GRØNT OG CHILISALSA
En snasket, men samtidigt vegetarisk og sund tortilla ret, som har masser af knald på smagen, farverne og konsistenserne. Det er en fulstændig overdådig grøntsags-ret, som ikke bare er sund, men den smager også vanvittigt godt. Den har en cremet sød kartoffelmos m. peanutbutter, rød karry og lime, grillede grøntsager, søde majs, ananas, ristede cashewnødder og en spicy og vanvittig god chili-tapenade, som sammen med en mild yoghurt dressing, binder alle smagene sammen.
Retten kan med fordel varieres med de grøntsager, som man nu engang har. Så længe du griller dem! En støbejerns grillpande er simpelthen et must have i et køkken. Det tilfører en brændt og grillet smag til næsten hvad som helst, og det er super nemt!
Du skal bruge
10 friske røde chilifrugter
1 stort løg
4 fed hvidløg
2 røde peberfrugt
1 spsk tomatpuré
2 spsk rørsukker
½ dl olivenolie
3-4 spsk æblecidereddike
Vand, salt og peber
500g kogt sød kartoffel
2 spsk peanutbutter
2 tsk rød karry
saften fra 1-2 lime
salt og peber
½ Broccoli
½ Ananas
½ Spidskål
1 hel majskolbe
2 dl græsk yoghurt (10%)
2 fed hvidløg
saften af ½ citron
salt og peber
2 hele friske chilier
4 spsk æblecidereddike
1 spsk rørsukker
Panderistede cashewnødder
Frisk koriander
Sådan gør du
Skyl peberfrugt og chili, og hak dem groft. Svits løg og hvidløg i en gryde sammen med olivenolien. Tilsæt peberfrugt, chili og tomatpure og svits videre i 3-4 minutter. Dæk det til med vand, og tilsæt rørsukker og æblercidereddike og smag til med salt og peber. Lad det småsimre i minimum 20 minutter, og koge lidt ind uden låg. Blend hele herligheden til det bliver en tyk salsa-dressing. Smag til og opbevar på glas i køl.
Skræl sød kartoffel skær dem ud i grove tern. Kog dem i en gryde med vand og lidt salt, til de er møre. Afkøl en smule.
Mos sød kartoffel, og bland peanutbutter, rød karry, limesaft, salt og peber sammen med. Smag til og servér lun.
Skær broccoli, ananas og spidskål ud i store grove stykker, og gril dem ved høj varme på en grillpande med lidt olie på, til de får en flot brændt grill-skorpe.
Bland yoghurt, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, smag til, og servér.
Hak chilierne fint. Hæld rørsukker og æblecidereddikke over, og lad trække i 5-10 minutter.
Anret din pandekage med sødkartoffelmos, dernæst grillede grøntsager, masser af chili-salsa, nødder, frisk koriander, syltet chili og yoghurtdressing. Servér lun!
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.