Brownie
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
- 250g mørk chokolade
- 125g smør
- 4 æg (200g i alt) (stuetemperatur)
- 180g sukker
- 100g brun farin
- 50g mørk muscovado sukker (kan erstattes med mere brun farin)
- 65g mel
- 2 spsk kakao (med toppe)
- 1 tsk havssalt
Sådan gør du
Smelt chokolade og smør langsomt i en skål over et vandbad, og lad det køle til stuetemperatur.
Bland æg, sukker og brun farin sammen i en stor skål, og pisk det sammen med en el-pisker i ca. 2-3 minutter, til det bliver en let og luftig æggesnaps.
Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber. Drys evt. med lidt ekstra havsalt på toppen!
Bag i ovnen v. 170 grader i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle helt ned, gerne i køleskabet i minimum 3 timer, så bliver den helt konfektagtig og lækker!
TIPS: Du kan evt. vende 100g hakket hvid, lys eller mørk chokolade i dejen til sidst, inden du bager den, så bliver det kun ekstra delicious!
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.
12 comments
Hvor stor en form passer opskriften til? Hvis den fordobles, kan man så bage den i en bradepande?
Er det varmluft eller almindelig?
Hvis jeg nu vil bage en firkantet kage som din på billedet, hvor stor skal den så være?
Hvor ser den bare mega lækker ud, den jeg der- jeg skal til at bage igen :)!
Er den frysegnet? Og skal den bages på varmluft eller almindelig ovn? 🙂
Kan den godt bages dagen for den skal spises?
Hej Jon,
Jeg har set dig bage en brownie med flere forskellige slags chokolade på Instagram – kan man få opskriften på den?🤩
Hej Marie. Det er brownie opskriften her – og så tilsætter du bare hakket chokolade i dejen, inden du hælder den i formen! Jeg brugte ca 250G i alt fordelt mellem hvid, mælk og mørk chokolade 🙂 Håber det giver mening? 🙂
Hej Jon
Jeg bagt din fantastiske brownie utallige gange, og den er et sikkert hit hver gang.! 😍 Nu har jeg bagt den til brug i weekenden, og jeg frygter at den i køleskabet vil miste meget af sin fugt. Jeg vil derfor gerne høre hvad din anbefaling er i forhold til nedfrysning op optøning? Håber du kan hjælpe – mange hilsner Julie
Hej Julie! DEJLIGT at høre. Jamen altså den holder sig ganske fint 4-5 dage i køleren. Men hvis du skal fryse, hvilket den også er totalt beregnet til, og sagtens kan komme direkte fra frys oven på en tallerken – så skal den ellers bare stå fremme i 30-60 minutter så er den helt perfekt 🙂 Ps prøv at smuldre den frosne brownie ovenpå en skål med is. Selv tak 😉