Kurv

Spicy ramen aka. nudelsuppe

1 time
4 pers

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Den her ramen er min total yndlings opskrift, som er både cremet, spicy, fyldig og bare vildt lækker! Det er en opskrift som min storesøster præsenterede for mig, som kommer fra en svensk madblogger, som har det fra en japansk ramen kogebog. Så… inspirationen er vandret langvejs fra – og her får i mit bud på den! Den er simpelthen genial.

Opskriften består af en ramen-base på hvidløg, tahin, gochujang og en masse andet. Det er faktisk udgangspunktet for retten, og når du har lavet det (lav evt kæmpe portion, du kan bare gange den op!) og så kan den gemmes på køl i flere måneder! Jeg har lige brugt min sidste portion, og den var over 6 måneder gammel og stadig super. Bare sørg for det er i en ren og lufttæt beholder.

Det som er så nice ved ramen, er at ALT kan bruges i retten! Grøntsager, kød, æg, nudler. Du kan bruge hvad du har, men jeg viser også herunder hvad jeg godt kan lide. Pointen er bare, du kan bruge næsten alt!

Du skal bruge

Ramen base

15-20 hele fed hvidløg

0,5-0,75 dl smagsneutral olie (solsikke, vindruekerne)

2 dl gochujang (En koreansk chilipasta – fås bl.a. i asiatiske supermarkeder)

3 dl tahin

0,75 dl risvinseddike

2 dl soya

3 spsk fish sauce

3 spsk sesamolie

 

Topping til selve suppen

1,5-2 liter varm grøntsags- eller hønsebouillon

Ramen nudler, fx boghvedenudler (eller hvad du end selv synes – yumyum nudler fungerer også fremragende)

Stegt tofu eller tynde skiver af en slags kød anden

Et blødkogt æg

Dampede grøntsager, fx broccolini

Friske bønnespirer

Lidt rå, tørrede eller stegte svampe, fx enoki-svampe

Evt. lidt karse, tang-chips, ekstra chili, lidt sesamfrø.

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pil alle hvidløgene og hak dem fint. Steg dem på en pande med den smagsneutrale olie v. lav varme i 20-25 minutter – det skal “sizzle” en smule og hvidløgene må gerne dufte kraftigt og brune en smule. Hvis de ikke har fået farve, så skal de bare have lidt længere tid.

Tilsæt alle de resterende ingredienser til panden og bland det godt sammen. Lad det småsimre i ca. 10 minutter. Din ramen base er nu klar! Lad den køle helt ned og opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet. Den holder sig i mange måneder!

Når du vil lave selve retten, tager du og koger vand i en gryde og tilsætter din bouillon. Du skal bruge 0mkring 0,4-0,5 l bouillon pr person. Forbered æg, tofu, grøntsager, kog nudlerne som anvist på pakken – og så anretter du:

Snup en stor ramen skål og ta’ 2 store spsk af din krydrede ramen base i skålen og hæld bouillon over. Rør det grundigt sa

mmen og smag på det. Jo mere bouillon du bruger, jo tyndere og mildere bliver suppen. Så smag til og lav den som du synes! Den skal gerne være lidt cremet og spicy. Læg nudlerne ned i suppen, sammen med æg, grøntsager og top evt med karse, tangchips eller lignende. Spis med spisepinde og drik suppen fra skålen!

 

Tips til retten:

Skær tofuen ud i tern eller aflange skiver og steg det i ca 3-4 spsk soya og 1-2 tsk brun farinsukker på en pande i 10-12 minutter v. mellemhøj varme til det karamelliserer og soyaen er kogt ud.

Når æggene er kogt og pillede, lægges de i en skål med soya i minimum 30 minutter før de skæres over, og lægges i din ramen skål. Det giver god smag!

 

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

2 comments

  1. Kan man slippe afsted med at bruge pulver eller bouillonterninger til suppen, fremfor selv at lave en fra bunden, nu der er så mange krydderier og smage deri?

    1. Sagtens! Det gør jeg også selv 😎💪

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *