Chokoladekage m. mascarpone, hvid chokolade og hindbær

1 time
10-12 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Chokoladekage

150g saltet smør (stuetemperatur)

200g brun farin

100g alm. sukker

2 store æg

1 tsk vaniljepasta- eller essens

175g hvedemel

50g mandelmel

2 store spsk kakaopulver

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

150g creme fraiche eller fed yoghurt (du kan også sagtens bruge skyr eller et andet cremet mejeriprodukt, hvad du end har)

2 shots eller 2 tsk espressokaffe (ca. 0,75 dl i alt)

120g smeltet mørk chokolade

 

Hvid chokoladecreme med mascarpone og vanilje

500g fløde

100g hvid chokolade

200g mascarpone

75g flormelis

1 tsk vaniljepasta- eller essens

 

Hindbær kompot

250g frosne hindbær

80g sukker

saft fra 0,5 citron

 

Fun facts

Opskriften på den her lækre chokoladekage giver 2 kagebunde på 20-24 cm, eller 1 stor kage som du kan bage i en hvilken som helst form. Bare husk – bagetiden kan variere 🙂

Den her chokolade-kage opskrift kan du bruge til alt muligt forskelligt! Du kan bage dem som bunde, og lægge dem sammen som creme i en lagkage, som jeg har gjort her. Du kan bage den i en bradepande og servere som en “skærekage” eller du kan bage den i en “rugbrøds-form” og skære skiver af den og hælde glasur eller chokolade ganache udover! Det eneste du skal ændre på – er bagetiden! Jo tykkere, jo længere bagetid. Bare husk: Altid prik med en kniv, og når der ikke kommer rå kagedej med ud, så er den klar!

Sådan gør du

Chokoladekage

Start med at piske smør, brun farin, sukker og vanilje sammen i en skål. Det skal piskes lyst og luftigt – det tager ca. 5 minutter. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt i dejen, til det lige akkurat er blandet i, før du tilsætter det næste.

Afvej alle dine tørre ingredienser (hvedemel, mandelmel, kakaopulver, bagepulver og salt) op i en skål, og sigt det i dejen og vend det sammen med en dejskraber.  Tilsæt creme fraiche og espresso, smelt chokoladen over et vandbad eller i en mikroovn, og tilsæt det ligeledes. Smag på dejen, og tilsæt evt. lidt mere kaffe og/eller salt hvis du synes det mangler! Hæld kagen i en smurt rund springform på ca. 20-24 cm (der er nok dej til 2 bunde) og bag dem i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft i ca 24-25 minutter. Tjek til dem undervejs, og når en kniv kommer rent ud, er kagen færdig. Den må stadig gerne virke lidt “klæg” i midten. Den bager videre efter du tager den ud, og sætter sig når den køles ned! Hvis du bager kagen i én stor form (f.eks en rugbrødsform) kan bagetiden variere, og måske tage et par minutter mere.

OBS: Kaffen kan sagtens udelades.

TIP:

Sæt kagebundene på køl et par timer før du samler kagen, eller evt. dagen før – så får den rigtig lov til at sætte sig, og bliver en smule mere “fudgy” i konsistensen! Super lækkert!

Hindbærkompot

Kog hindbær, sukker og citron sammen i en gryde og lad det småsimre i 10-15 minutter til det har tyknet en smule. Afkøl og stil til side.

Hvid chokoladecreme m. mascarpone og vanilje

Pisk mascarpone, vanilje og flormelis sammen i en skål. I en ny skål piskes al fløden til letpisket flødeskum, og de to blandinger vendes nu forsigtigt sammen. Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en mikroovn, og vend det sammen med cremen. Sæt den på køl til den skal bruges.

OBS:
Det er meget nemmere, og du undgår at chokoladen klumper, hvis mascarponen og fløden ikke er køleskabs-kolde, men derimod har stuetemperatur når du laver den.

 

Samling af kagen

Læg en afkølet kagebund på et lagkagefad og fordel halvdelen af din hindbærkompot ovenpå. Smør et godt lag mascarponecreme ovenpå og fordel det godt ud til siderne i et jævnt lag. Læg din næste lagkagebund ovenpå og tryk den godt sammen. Fordel resten af hindbærrene og cremen ovenpå og top med friske hindbær.

Tip:
Gem evt. lidt creme og læg det i en sprøjtepose med en flot tyl, så du kan lave et flot mønster på toppen af kagen!

 

 

 

 

2 kommentarer til “Chokoladekage m. mascarpone, hvid chokolade og hindbær”

  1. Hej jon
    Kan denne lækre kage samles dagen før den skal serveres?
    Glæder mig til at lave den
    Hilsen Dorthe

  2. Hej Dorthe,

    Det kan den sagtens! Den bliver nærmest kun bedre af det 🙂 Bare husk den skal stå på køl selvfølgelig.

    // Jon

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.