Amerikansk Cheesecake
Sværhedsgrad
Du skal bruge
250g digestive kiks (fuldkorn)
120g smør
40g brun farin
800g philadelphia flødeost
150g kondenseret mælk
200g sukker
2 tsk vaniljeessens
kornene fra 1 hel vaniljestang eller 2 spsk flydende vaniljepasta
Revet skal fra 1 øko citron
3 hele æg (ca. 150g)
3 æggeblommer
2 dl fløde
2 tsk maizena
Fun facts
Klassisk amerikansk cheesecake. Helt enkel med vanilje og citron. Mmh! Den er bare heavy og vanvittig god! Kagen skal bages i ovnen i ca. 1,5 time, og derefter på køl gerne natten over for at sætte sig helt!
Sådan gør du
Opskriften er til 1 stor cheesecake, og passer til en springform på ca. 22-24 cm.
Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn.
Start med at smelte smørret. Blend eller knus kiksene fint, og bland med brun farin. Tilsæt det smeltede smør, og bland det godt sammen. Beklæd din bageform med et stykke bagepapir i bunden, og tryk kiksemassen ud i din spring form. Tryk den ned, godt og grundigt. Bag bunden i ovnen i 10-12 minutter, og forbered fyldet imens.
Hæld flødeost, sukker, kondenseret mælk, vaniljeessens, vaniljekorn og citron op i en skål, og pisk det grundigt sammen i 1-2 minutter. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt ind i massen, før du tilsætter det næste. I en anden skål piskes æggeblommerne hurtigt sammen med fløde og maizena, og vendes forsigtigt til sidst i din cheesecake masse med en dejskraber. Du vil ikke piske din masse for meget, da du helst vil undgå at få for meget luft ind i massen.
Smør din springform godt i kanterne med lidt sprayfedt (eller smør/olie), og hæld ostemassen ned i springformen. Kagen kommer til at hæve ca. 20% når den bages, men falder i højden igen når den køles ned.
Sæt kagen midt i ovnen på en rist, og bag i 50 minutter v. 160 grader alm ovn. Læg en bradepande i bunden af ovnen, og smid 0,5 liter vand i bradepanden, så ovnen fyldes med damp når kagen bages. Dette er med til at undgå at kagen revner når den bages!
Når kagen er færdigbagt, slukkes ovnen, og kagen står i ovnen i 20-25 minutter mere. Den skal falde langsomt i temperatur, for også at undgå at kagen revner. Bagefter sættes kagen på køl i minimum 6-8 timer, før den pyntes og spises.
Kagen holder sig max 5-6 dage på køl, og kan sagtens fryses ned!
11 kommentarer til “Amerikansk Cheesecake”
Hej Jon hva har du på kage
Hvis man har en dampovn givet man vel bare fuld damp i stedet for at fylde i bradepande?
Mvh
Kirsten Brøchner
Yes! Det gør du bare 🙂
Hvad er det for en creme
På toppen. Evt opskrift.
Det er bare flødeskum 🙂
Hej Jon
Din opskrift lyder præcis som den cheesecake, jeg har ledt efter – men hvordan får du plads til så stor en masse i så lille en form, når den skal kunne vokse ca. 20% undervejs? Og kan man prøvebage med en lidt mindre volumen?
Fedt. Jeg lover dig du ikke bliver skuffet 😉 Jeg har også forsøgt mig mange gange! Den er helt perf 🙂
Jamen den går også til kanten. Men kagen hæver lige op – og falder lidt sammen igen når den køler. Min form passer o hvertfald. Den har høje kanter 🙂
kan man godt bruge vaniljesukker i stedet for vaniljeessens 🙂
Selvfølgelig 🙂
Hej Jon, hvor i opskriften indgår kondenseret mælk?
Jeg har bagt kagen før (den bedst opskrift jeg har prøvet!), men husker ikke noget om at have brugt kondenseret mælk – og det er ikke nævnt i instruktionerne 😉
Hej Sara!
Tak for info!
Jeg har “opgraderet” opskriften lidt – kond. mælk gør den mere cremet og lækker – har rettet det nu 🙂 Jeg håber du vil prøve det – det spiller 😍✌️