Hveder m. kardemomme

3 timer
10-14 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

200 ml sødmælk (eller anden slags mælk)
150ml vand
20g gær (eller 10g og 75g surdej)
2 tsk kardemomme
60g sukker
2 æg
750g hvedemel
1 tsk salt
80g smør

Sådan gør du

Start med at oplæse gæren i mælk og vand. Surdejen skal også bare blandes i her, hvis du ønsker at bruge det. Tilsæt æg, sukker og kardemomme, og blandt sammen. Tilsæt melet af flere omgange, halvdelen af gangen, mens du ælter dejen. Ælt i minimum 6-8 minutter. Dejen skal nemlig virke fast og let klistret. Så tilsæt lidt mel af gangen.

Tilsæt nu smør og salt, og ælt videre i 3-4 minutter. Hvis dejen begynder at virke meget klistret, tilsæt det re

sterende mel. Når dejen er begyndt at se blank, glat og elastisk ud, og kun lige akkurat klistrer til fingrene når du trykker let på den, er den færdig. Lad dejen hvile tildækket i 30 min.

Slå dejen ud, og fordel den i 12 små kugler a 100g stk. Tril kuglerne til runde bolde, og placer dem i et ildfast fad med ca. 1 cm mellemrum. Tryk dem lidt flade, og lad dem hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i 1-1,5 time.

Bag i ovnen v. 180 grader alm ovn i ca 20-22 minutter. Afkøl og spis med smør!

PS: De smager sygt godt hvis du lige giver dem en tur på risteren 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.