Banoffee tærte

ca. 3 timer
8-12 pers

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

1 stor tærteform eller kageform (22-24 cm i dm)

Bund:

350g bastogne og/eller digestive kiks (jeg bruger altid begge dele)

170g smør

et nip salt

 

Fyld: 

300g sukker

0,75 dl vand

225g fløde

2 store spsk smør

Lidt havsalt

En halv dåse kondenseret mælk

3-4 store bananer (eller 5-6 små)

Saften af 0,5 citron

0,5 liter fløde til letpisket flødeskum

 

Topping:

100g mørk chokolade til at lave chokoladespåner

 

Fun facts

Den klassiske Banoffee tærte. Sprød kiksebund, cremet karamel, frisk banan og flødeskum. Den er insane. Et lille stykke er rigeligt 😀

Ej at forveksle med min BANOFFEE CHEESECAKE som OGSÅ er en tung bandit. Den finder du også herinde – brug evt. søgefeltet.

 

Obs! Hvis du ikke gider koge karamellen selv, så KAN du også bare vælge den nemme løsning og koge en eller to dåser kondenseret mælk til karamel. Der skal en del karamel til 😉

Sådan gør du

Start med at smelte smørret i en gryde eller mikroovn. Bland kiks og salt og kør i en foodprocessor til det er helt knust. Alternativt kan det knuses i en plasticpose og bankes med en kagerulle til det er helt fint sand.  Tilsæt smørret, og kør videre til det er blandet godt sammen. Fordel kiksemassen godt ud i din tærteform/bageform, som er beklædt med bagepapir i bunden og siderne. Sørg for at trykke kiksemassen godt ud i siderne, så du får en flot og tyk kant, der kan bære al fyldet senere. Bag i ovnen i 8-10 minutter v. 180 grader, og afkøl helt før den fjernes fra formen. Lav fyldet imens.

Hæld sukker og vand i en gryde eller pande, og fyr op for varmen. Lad det stå og smelte langsomt ved middelvarme. Det tager ca 10-15 minutter – og du behøver ikke røre i det undervejs. Lad det stå og karamellisere og småsimre til du får en flot mørk og gylden karamel. I en anden lille gryde, sætter du fløden til at koge op imens karamellen står og bliver mørk og gylden. Når fløden koger, hældes den op i karamellen mens du rører rundt. Grunden til dette er, at kold fløde har det med at dampe og boble helt enormt, så hvis man sørger for fløden er varm når man hælder den op i den varme karamel, er det mere sikkert og man undgår det bobler enormt meget op.  Tilsæt smør og salt og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og lad karamellen koge til en temperatur på ca. 116-118 grader. Hæld på et glas og afkøl helt til den er tyk og lækker.

Fjern kiksebunsen fra formen, hæld den afkølede karamel ned i formen. Hak bananerne i nogle skiver og pres citronsaft ud over bananerne. Det giver lidt ekstra” friskhed” til den ellers meget tunge kage, og det afhjælper at bananerne bliver brune. Læg bananerne ovenpå karamellen, pisk fløden til en letpisket flødeskum, og placer en kæmpe bunke flødeskum ovenpå bananerne. Drys med chokoladespåner eller hakket chokolade.

Servér!

Kagen holder sig fint i køleskabet i et par dage. Men den er bedst på dagen 🙂

6 kommentarer til “Banoffee tærte”

  1. Kan man godt lave bund og karamelcreme om aftenen, sætte på køl for sig og lægge kagen sammen og lave færdig næste formiddag?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.