Kurv

Klejner m. kardemomme og sprød citronglasur

2 timer
14-18 stk

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Wilfa

Klejner står virkelig højt på listen over de julekager, jeg elsker allermest. I alle varianter. Fra de klassiske små, sprøde klejner til de bløde og luftige norske klejner, som jeg har lavet her. De er VIRKELIG lækre! De har en mild smag af kardemomme og citron, og ikke alt for søde, så er det en kage man kan spise på alle tidspunkter af dagen her i julen. Klejner kræver at man frituresteger dem og med frituremaskinen fra Wilfa bliver det ikke nemmere at lave. Du kan nemlig indstille graderne til præcis den temperatur du skal bruge, så du sikrer dig klejnerne bliver stegt ordentlig. Og så varmer den virkelig hurtigt og effektivt op. Dejen har jeg rørt på min Probaker røremaskine også fra Wilfa. Dens dobbeltvirkende æltesystem er virkelig effektiv når man som her skal bage gærdej. Opskriften på mine lækre, norske juleklejner finder du herunder!

Du skal bruge

40 g gær
1,5 dl sødmælk
3 spsk. sukker
1 tsk. friskkværnet kardemomme (eller stødt)
1 stor tsk. vaniljesukker
Skallen fra 0,5 økologisk citron
Ca. 475 g hvedemel
1 helt æg og 1 æggeblomme
90 g blødt smør
En lille tsk. salt
Ca. 1 kg palmin til at koge i (Raps- eller solsikkeolie kan også bruges)

 

Glasur:
200 g flormelis
Saften fra 0,5 øko citron
0,5 dl mælk

Sådan gør du

Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker, citronskal og lidt over halvdelen af hvedemelet. Gem resten til senere, når
smør og æg også tilsættes. Ælt dejen i 5-6 minutter og tilsæt æg, æggeblomme, salt, smør samt resten af hvedemelet. Ælt videre i 5-6 minutter til du har en blank, glat og elastisk dej. Lad dejen hvile og hæve tildækket i ca. 45 minutter eller til den er næsten fordoblet i størrelse. Rul dejen ud på et bord let drysset med mel, til et stort rektangel på ca. 1-1,5 cm tykkelse. Skær dine klejner i en størrelse på ca. 15 x 5 cm (men du bestemmer egentlig selv størrelsen – den klassiske form er i hvert fald aflang) Lav et stort snit i midten af klejnen, og vrid den om sig selv. Opvarm din friture til 175-180 grader og steg klejnerne i ca. 1-1,5 minut på hver side, til de har en flot gylden farve. Læg på en tallerken med fedtsugene papir. Bland din glasur og dyp dine klejner heri når de er afkølet. Hvis glasuren virker meget tynd, så bland mere flormelis i.

Opbevares i en lufttæt beholder, eller til de er spist.

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit