Kurv

Juletræ-flødeboller

1,5 time
15-20 stk

Sværhedsgrad

3

Fun facts

Du skal bruge

250g marcipan

lidt flormelis

Flødebolleskum (italiensk marengs)

240g sukker

70g glucosesirup

150g æggehvider

Til chokoladeovertræk

200g hvid chokolade

150g kakaosmør

1-2 tsk grøn, fedtopløseligt pulverfarve (kan købes mange steder online – jeg bruger mærket “roxy and rich”)

Sådan gør du

Udrul marcipanen ved hjælp af lidt flormelis, så det ikke klistrer på bordet. Rul det tyndt ud, ligesom når du udruller en helt almindelige mørdej. Tykkelsen skal være ca. 0,3-,0,5 cm. Brug en passende udstikker, og lav så mange bunde som muligt ud af din marcipan. Du kan altid samle klumpen igen, og udstikke flere bunde. Tænd din ovn på 180 grader alm ovn, og bag bundene på en bageplade m. bagepapir i 7-8 minutter (eller til de er lidt lysebrune og ser let bagte ud). Afkøl på en rist.

Lav nu din flødebolleskum.

Hæld 200g sukker og glucosesirup op i en gryde, med ca. 0,5 dl vand og kog siruppen op til 118-120 grader.

Når siruppen er ved at være omkring 100 grader, piskes æggehviderne stive i din røremaskine, med de resterende 40 gram sukker, som tilsættes æggehviderne forsigtigt mens der piskes. Lige så snart siruppen rammer de 118-120 grader, hældes den forsigtigt op til æggehviderne, langs siden af kanten af skålen, så du ikke rammer piskeriset i røremaskinen, mens der piskes konstant. Pisk nu videre ved max. hastighed, i ca. 6-7 minutter minutter, til marengsen er faldet i temperatur og ser blank og fast ud. Du skal kunne røre ved siden af røreskålen, uden at den føles for varm. Sæt hastigheden lidt ned – og brug evt. en dejskraber til at hjælpe din marengs lidt på vej, hvis den sidder fast i skålen. Hæld din skum i en sprøjtepose med en rund tyl. Din marengs er nu klar til at blive sprøjtet oven på bundene!

Sprød din flødebolleskum ovenpå bundene, af 3 “sprøjt”, med lidt mindre skum for hver gang, så det ligner et juletræ.

Nu skal din chokolade tempereres og kakaosmørret skal smeltes. Kakaosmørret kan lægges i en gryde, og smeltes langsomt ved laveste varme. Pas på temperaturen ikke overstiger 34-35 grader. Temperer den hvide chokolade imens.

Jeg plejer altid at temperere min chokolade i mikroovnen i en plastic skål, der kan tåle at gå i mikroovnen. Brug IKKE porcelæn – den bliver alt for varm og ødelægger tempereringen! Gi’ chokoladen 30 sekunder, og ta’ den ud og rør rundt. Gi’ den et par sekunder mere, og ta’ den ud og rør igen. Fortsæt således i intervaller, til du kan SE at chokoladen langsomt smelter i din skål. Den kommer til at virke meget tyk, når du smelter den således. Men det er også vigtigt; for du ødelægger tempereringen hvis du smelter den for hurtigt. Hvis temperaturen overstiger 29-30 grader, så går chokolade-krystallerne i stykker. Så du skal altid kun give den korte intervaller i mikroovnen. Det tager lidt tid – men det er nemt nok! Brug evt. et termometer hvis du er i tvivl om temperaturen. Men det vigtigste er at KIGGE på chokoladen. Den begynder nemlig at smelte ved en 24-25 grader. Hvis den er helt flydende når du tager den ud af mikroovnen, så er det fordi den er smeltet for hurtigt og har fået for lang tid i mikroovnen. Så husk det: tålmodighed.

Bland din hvide tempererede chokolade med  din opvarmede kakaosmør (hvis den hvide chokolade ikke er HELT smeltet, kan den varme kakaosmør hjælpe med det sidste) og tilsæt din fedtopløselige farve (små mængder af gangen) til det har fået en passende farve 🙂

Hæld chokolade-blandingen op i et glas eller en høj beholder, hvor du nemt kan dyppe dine flødeboller i. Tryk dem forsigtigt ned, og sørg for de bliver dækket HELT af chokoladen. Lad dem dryppe godt af, og stil dem på en bageplade eller en rist.

Pynt med valgfri toppings eller krymmel 🙂

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit