Kanelsneglekage med sprød glasur-glaze

3-5 timer
8-12 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Én bageform eller spring form i 22-26 cm

Til fordejen

300 ml sødmælk

350 g hvedemel

ca. 15 g gær (15g gær er hvis du laver fordejen dagen før – hvis du laver hele dejen samme dag, så brug 25g gær i stedet)

Tilsættes på dag 2:

325-350 g hvedemel

150 g smør (stuetempereret)

2 små æg

80 g sukker

40 g brun farin

1 lille tsk kardemomme

1 lille tsk salt

 

Remonce

150 g brun farin

150 g sukker

300 g smør (stuetempereret)

120g marcipan (fintrevet)

2 stor spsk kanel (ca. 10-15g)

1 stor spsk hvedemel

1 lille tsk salt

 

Glasur-glaze

ca 0,75-1 dl mælk

ca. 350g flormelis

Fun facts

Til opskriften skal du bruge én stor bageform – gerne en springform eller metalring i størrelsen 22-26 cm.

Du kan også sagtens lave mange små kanelsnegle ud af denne opskrift. Du kan også lave enkelte kanelsnegle, og bage dem sammen i en form. Eller gøre som mig, og skær en masse strimler som du triller sammen i én stor form! Så får du en KÆMPE KANELSNEGLE KAGE! Super luksus 😉

Leg med det! Hyg dig!

Husk! Du BEHØVER ikke lave fordejen dagen før – du kan sagtens bikse det hele sammen samme dag. Men hvis du har tid – så vil jeg anbefale at du laver en fordej – det giver et lidt saftigere og lækrere brød 😉

 

OBS!! Der er mere remonce til netop denne kage, end mine andre kanelsnegle opskrifter. Når du bager den som én stor kage i en form, så flyder fyldet nemlig ikke ud. Så lægger det sig i bunden og karamelliserer ekstra meget, pga bagetiden er lidt længere. SÅ! Godt med remonce. Det er nice 😉

 

Sådan gør du

Lav fordejen dagen før du skal bage dine kanelsnegle. (Hvis du har travlt, kan du godt bare blande fordejen sammen med alle de andre ingredienser, og lave kagen samme dag – men hvis du laver fordejen dagen før, får du et saftigere brød og bedre holdbarhed!)

Opløs gæren i mælken og tilsæt melet. Bland det grundigt sammen, til det ligner en kold fast havregrød og lad det stå tildækket på køl natten over. Fordejen er med til at gøre brødet bliver saftigere og giver en lækrere konsistens.

Bland fordejen sammen med smør, æg, sukker, brun farin, salt, kardemomme og resten af melet. Ælt dejen i minimum 10 minutter, i hånden eller på røremaskine, og ælt til du får en blank, glat og smidig dej. Brug evt. en smule mere mel hvis nødvendigt. Men du skal ikke bruge mere end de 700g der er angivet i opskriften! Dejen skal virke fast, men en smule klistret. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile tildækket i ca. 30-45 minutter.

Lav din remonce imens. Pisk smør, sukker og brun farin hurtigt sammen. Tilsæt fintrevet marcipan, kanel og hvedemel og pisk det hurtigt sammen.

Nu skal dejen rulles ud. Sørg for at bruge lidt mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast. Rul dejen tyndt ud i en stor rektangel, ca. 0,5-1 cm tyk. Fordel et jævnt lag remonce udover 2/3 dele af dejen, og nu skal dejen foldes ind over sig selv.  Fold den “ikke-remonce-dækkede” 1/3 del af dejen ind over midten, så det dækker halvdelen af laget med remonce, og fold nu igen den remonce-dækkede del, ind over de to andre lag, så du har 3 lag dej, og 2 lag remonce. Vend dejen 90 grader, så du har den “lange side” af dejen ind mod dig selv. Rul nu dejen forsigtigt ud, så du gør den lidt længere og en anelse større – samstidigt mases remoncen lidt sammen med dejen. Det skal gerne ligne en stor rektangel. Og nu er den klar til at skæres ud!

Skær 12-14 brede stykker af dejen. Jo bredere du skærer dem, jo højere bliver din kanelsnegle-kage.  Ta’ din dej-strimmel,  tril den i hånden som en almindelig kanelsnegl, og placér  den i midten af din bageform.  Sørg for du har bagepapir i bunden af formen, og evt også op langs siderne. Alternativt så smør siderne af formen med smør, og drys med sukker som hæfter på smørret. Så får du en lidt karamelliseret kant på kagen når den bages 😉

Ta’ nu dine andre dejstrimler, og byg videre rundt om din kanelsnegle, så den bliver større og større. Du må gerne samle de enkelte stykker en smule – men du behøver ikke tænke over at det skal blive super pænt. Den skal nok blive super lækker og snasket når den kommer ud af ovnen 😉  Tryk hele kagen lidt flad med håndfladerne.  Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 1 time og 30 minutter. Den skal gerne vokse ca. 30% og virke luftig når du trykker forsigtigt på den! Hvis ikke, så giv den 30 minutter mere hævetid. Det afhænger altid af temperaturen!

Bages i alm. ovn v. 180 grader alm ovn (midt i ovnen)  i ca 25-28 minutter, eller til den er flot brun og bagt på toppen! Afkøles helt før den frigøres fra formen. Brug evt en kniv til at skære langs kanten og frigøre den med.

Lav glasur-glaze imens. Bland flormelis og mælk sammen, og pisk det evt. med en håndpisker, så du slipper fra eventuelle klumper fra en alt for gammel flormelis 😉  Den skal være flydende, men ikke alt for tyk. Den skal gerne løbe af, og kun lave et tyndt, sprødt lag på kanelkagen. Når den er helt afkølet, kan glasuren hældes forsigtigt udover. Lad kagen stå og “tørre” i minimum 30 minutter før servering så glasuren sætter sig helt.

 

ENJOY!!!

Opbevares tørt og køligt <3 Kan sagtens fryses.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.