Chokolade snadderkage

1 time og 30 minutter
10-12 pers

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

175g mørk chokolade

75g lys chokolade

125g smør

4 hele æg

180g sukker

120g brun farin

80g hvedemel

2 spsk kakaopulver (med top)

1 lille tsk salt

 

Chokolade-snadder-topping

200g smør

150g brun farin

175g alm sukker

1 dl espresso kaffe (eller 3 tsk instant kaffe opløst i 1 dl vand)

0,75 dl fløde

2 tsk vaniljesukker el. 1 tsk flydende vanilje

1 tsk salt

30g glucosesirup

2 spsk kakaopulver (med top)

230g kokosmel

150g finvalsede havregryn

 

 

 

Sådan gør du

Smelt chokolade og smør langsomt i en skål over et vandbad, og lad det køle til stuetemperatur.

Bland æg, sukker og brun farin sammen i en stor skål, og pisk det sammen med en el-pisker i ca. 2-3 minutter, til det bliver en let og luftig æggesnaps.

Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber.

Bag i ovnen v. 170 grader i ca. 23-24 minutter.

Lav chokolade-snadder toppingen imens. Lad kagen køle af i 15 min, efter den tages ud af ovnen.

 

Chokolade-snadder-topping

Hæld smør, sukker, brun farin, vanilje, salt, kaffe, fløde og glucosesirup op i en gryde, og varm det op. Det må gerne lige akkurat komme op og koge i 2-3 minutter.

Sluk for varmen og tilsæt havregryn, kokosmel, og kakaopulver til massen. Lad det køle af i 10 minutter, før det fordeles ovenpå brownie-kagen.

Sæt nu ovnen på 220 grader, og bag kagen øverst i ovnen i 6-8 minutter yderligere.

Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer, gerne natten over! Så bliver den helt fudgy og lækker 😉 Det kan sagtens fryses, og holder sig på køl i 4-5 dage.

25 kommentarer til “Chokolade snadderkage”

  1. er det muligt at bruget noget andet end glucosesirup? hvis så, har du så nogle eksempler på erstatninger?

  2. Næh. Det synes jeg ikke. Kun lidt. Men hvis du ikke kan lide kaffe, så er det jo så heldigt at du bare kan undlade at putte det i 🙂 Det kan du sagtens!

  3. Jubii!! Jeg tror også jeg vil prøve at fjerne kaffen, hvad ville du erstatte den med?

  4. Tak for hurtigt svar. Jeg elsker kaffe, men det gør babyen i min mave åbenbart ikke pt.
    Ha’ en dejlig dag ☀️

  5. WOW en mega god kage ! Mine børn elskede den og den blev spist i løbet af få dage jeg var løbet tør for havregryn så jeg brugte havreklid istedet for – og det fungede fint Tak for en lækker opskrift der skal bages igen !

  6. Hej Jon. Kan jeg godt bage kagen, stille den til side og vente med at putte topping på til i aften? Tror du kagen bliver tør af at den får pause mellem bagningen?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.