Chokolade snadderkage
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
175g mørk chokolade
75g lys chokolade
125g smør
4 hele æg
180g sukker
120g brun farin
80g hvedemel
2 spsk kakaopulver (med top)
1 lille tsk salt
Chokolade-snadder-topping
200g smør
150g brun farin
175g alm sukker
1 dl espresso kaffe (eller 3 tsk instant kaffe opløst i 1 dl vand)
0,75 dl fløde
2 tsk vaniljesukker el. 1 tsk flydende vanilje
1 tsk salt
30g glucosesirup
2 spsk kakaopulver (med top)
230g kokosmel
150g finvalsede havregryn
Sådan gør du
Smelt chokolade og smør langsomt i en skål over et vandbad, og lad det køle til stuetemperatur.
Bland æg, sukker og brun farin sammen i en stor skål, og pisk det sammen med en el-pisker i ca. 2-3 minutter, til det bliver en let og luftig æggesnaps.
Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber.
Bag i ovnen v. 170 grader i ca. 23-24 minutter.
Lav chokolade-snadder toppingen imens. Lad kagen køle af i 15 min, efter den tages ud af ovnen.
Chokolade-snadder-topping
Hæld smør, sukker, brun farin, vanilje, salt, kaffe, fløde og glucosesirup op i en gryde, og varm det op. Det må gerne lige akkurat komme op og koge i 2-3 minutter.
Sluk for varmen og tilsæt havregryn, kokosmel, og kakaopulver til massen. Lad det køle af i 10 minutter, før det fordeles ovenpå brownie-kagen.
Sæt nu ovnen på 220 grader, og bag kagen øverst i ovnen i 6-8 minutter yderligere.
Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer, gerne natten over! Så bliver den helt fudgy og lækker 😉 Det kan sagtens fryses, og holder sig på køl i 4-5 dage.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.
35 comments
Mangler der ikke noget kakao toppingen? Ser ellers fråderen ud! ;))
Hvor stor er din form?
Hvor længe kan den holde sig? Og hvordan holder den sig bedst?
Hej Jon
Skal den direkte fra ovn og i køleren
Mvh Lars
er det muligt at bruget noget andet end glucosesirup? hvis så, har du så nogle eksempler på erstatninger?
Varmluft eller over/under varme?
Kan man erstatte glucosesirup med noget andet?
Hej Jon. Smager den meget af kaffe?
WOW en mega god kage ! Mine børn elskede den og den blev spist i løbet af få dage jeg var løbet tør for havregryn så jeg brugte havreklid istedet for – og det fungede fint Tak for en lækker opskrift der skal bages igen !
Skal kagen køle i 15 min før topping kommes på?
Ja det kunne godt være en god ide 🙂
Hej Jon. Kan jeg godt bage kagen, stille den til side og vente med at putte topping på til i aften? Tror du kagen bliver tør af at den får pause mellem bagningen?
Det går sikkert fint 🙂
Kagen virker meget uvant efter de 25 minutter ved 170 grader og blævret efter topping er kommet på og kagen er taget ud. Skal det være sådan?
Hvilken størrelse form?
Hei. Min topping ble meget for tørr. Jeg har lest opskriften og klarer ikke forstå hvad jeg har gjort feil. Jeg tilsatte mer fløde en der stod men den ligner ikke som på bildet.
Okay. Det er da underligt. Er det kagen eller toppingen der er tør? 🙂 Jeg ved ikke lige hvor fejlen er sket – hvis du har fulgt opskriften, bagetiden og kagen har stået på køl et par timer, så burde den ikke være tør :/ Måske driller din køkkenvægt? I dont Know?
Ja det kan du godt – mælk er Ok 🙂
Er portionen til alm. brandekagekage størrelse?
Ja det er det 🙂 20×30 cm ca 🙂 Alle forme kan bruges – det er blot bagetiden der varierer så. At stikke i den med en kniv er et godt trick til at tjekke om den er færdigbagt 🙂
UPS:.. det hedder vist bradepandekage størrelse 🙂
Kan man helt undlade kokos og kun bruge havregryn.
Det tænker jeg sagtens du kan! 🙂