Kurv

Cremet citronpasta m. parmesan og basilikum

1 time og 30 minutter
2 personer

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Annonce //  Opskriften er udviklet i samarbejde med Kenwood

Du skal bruge

Til frisklavet fettucine pasta til 2 pers.

200g tipo 00 hvedemel

2 store æg

evt. et par dråber vand

 

1 skalotteløg, finthakket

1 lille hvidløg, fintsnittet

1 dl hvidvin

Skal og saft fra 2 hele øko citroner

Et godt skvæt fløde

En stor håndfuld friskrevet parmesan ost

Salt og peber

Lidt kogevand fra pastaen

Frisk basilikum

 

Sådan gør du

Hæld melet op i din røreskål, og slå æggene direkte ud heri. På din røremaskine, fastgøres K-spaden, til at røre dejen sammen. Lad maskinen gøre arbejdet til at samle dejen, og når dejen er samlet, skal den blot æltes videre i et minuts tid. Dejen skal virke glat og elastisk, og en lille smule fugtig. Hvis den virker meget hård og tør, tilsæt et par dråber vand. Hvis den virker meget våd, tilsæt en smule mere mel. Pak dejen ind, og lad den hvile på køl i minimum 30 minutter. 

Ta’ dejen ud, del den i 2 aflange stykke og kør den igennem din pastaruller. Start med at sætte hovedet på ”0”, og kør dejen igennem. Drys med lidt mel, så dejen ikke klistrer, og juster tykkelsen til ”2”. Drys med lidt mel, og kør dejen igennem på ”4”. Drys med mere mel, og kør dejen en sidste gang på ”6”.

Nu skal du skifte fra pastarulle til ”fettucine” hovedet, og køre dinepastaplader igennem en sidste gang. Din pasta er nu klar.

Hak skalotteløg og hvidløg fint. Svits på en pande v. middelvarme med en lille smule olivenolie, til løgene er blevet møre. Tilsæt hvidvin, citronskal- og saft og lad det koge ind i 4-5 minutter. Tilsæt fløde og parmesanost, og lad det koge videre i 2 minutter. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen til den er al dente, og gem noget af vandet. Hæld pastaen op på panden og vendt den rundt i saucen. Justér konsistensen med noget af kogevandet, og smag til. Anret med friskrevet basilikum og friskrevet parmesan. Bon appetit!

 

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit