Cremet havrerisotto m. “mojo”

45 minutter
2-3 personer

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Annonce // Opskriften er udviklet i samarbejde med Fazer

HAVRERISOTTO! Har i hørt om det? Det havde jeg heller ikke før nu! Jeg har fået lov til at lege lidt med de nye Havreris fra @fazerhavreris – Det er et protein- og fiberholdigt alternativ til fx ris, som derudover også er klimavenlige! De er nemlig produceret lige omme i baghaven, her i Skandinavien. Det er super nemt, hurtigt og en lækker måde at spise lidt mere smart på 🙂

Her får i en opskrift på en super enkel, cremet og lækker havrerisotto, med en masse friske urter, ristede havreris som knaser, og toppet med ”mojo”, som er en grillet peberfrugt-creme med ristede nødder. Det smager himmelsk, og så er det endda lavet på de super mættende og fiberrige havreris! Det smager sindssygt godt, og jeg håber i har lyst til at prøve dem også!

Du skal bruge

3 dl Fazer Havreris

lidt olivenolie

2 skalotteløg

ca. 2 dl hvidvin

0,75 L grøntsags- eller hønsebouillon

Saft og skal af 0,5 øko citron

En stor håndfuld friskrevet parmesan

2 spsk mascarpone

En god klat smør

salt og peber

friske urter (dild, kørvel, timian)

 

Mojo:

2 spsk. Olivenolie

2 rød peberfrugter

1 fed hvidløg , finthakket

0,5 dl pinjekerner el. mandler

3 spsk. Hvidvinseddike eller æblecidereddike

3 spsk revet parmesan, revet

Salt og peber

 

Ristede havreris

1 stor håndfuld Fazer Havreris

2 spsk olivenolie

en smule salt

Sådan gør du

Start med at lave din “mojo”, og opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær peberfrugten i to, og bag dem med indersiden nedad på en bageplade m. bagepapir. Ris dem til de bliver helt bløde og sorte i skindet. Ca. 20-25 min. Ta’ dem ud, og afkøl helt. Fjern skindet fra kødet. Rist nødder/pinjekerner i ovnen i 10 minutter v. samme temperatur.

Bland peberfrugt-kød, ristede nødder og alle de resterende ingredienser sammen i en foodprocessor elle en blender, og kør det til en cremet masse. Smag evt til med mere salt, peber eller eddike. 

Fordel havreris på en bageplade m. bagepapir, og hæld olie og salt udover. Bag i ca. 8-10 minutter v. 200 grader varmluft, til de har fået lidt farve. Afkøl helt og brug som topping.

Start med at hakke skalotteløg fint. Steg dem i 1-2 minutter på en pande v. middelvarme, i lidt olivenolie. Tilsæt havreris, og rist dem i 2 minutter. Tilsæt hvidvin, og lad det koge helt ind så det absorberes i havrerisene. Tilsæt nu en smule bouillon af gangen, mens det koger ind lige så stille og væsken bliver absorberet af havrerisene. Rør jævnligt. Når det virker for klægt, skal du tilsætte mere bouillon. Konsistensen skal altid være tyk, men let flydende. Smag på havrerisene undervejs, og sørg for de er al dente. Sluk for varmen, og tilsæt nu mascarpone, smør, parmesan, citronskal og saft og smag til med salt og peber. Anret havrerisottoen med ”mojo” ovenpå, en masse friske urter, og ristede havreris.

 

 

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit