Vegetar-rulle med falafler og Filet Pieces

1 time
4 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Hjemmelavet haydari:

En blok cremet feta (ca. 200g)

2 røde peberfrugter

2 stk forårsløg

2 fed hvidløg

1 tsk paprika

En håndfuld bredbladet persille

Lidt salt

Lidt olivenolie

Syltet rødløg og kål:

4 dl eddike

2 dl vand

1,5 dl sukker

2-3 laurbærblade

10-12 hele peberkorn

1 stort rødløg

0,5 kålhoved (rødkål, spidskål, hvidkål)

Fun facts

Annonce Hälsans Kök

Som flere af jer måske allerede ved, så er jeg i år blevet ambassadør for Hälsans kök og derfor fået lov til at lege i køkkenet og udvikle en masse grønne og lækre opskrifter, med brug af deres sygt lækre produkter!

Til jer som ikke kender Hälsans Kök kan jeg fortælle, at de er et vegetarisk brand, som leverer grønne og bæredygtige alternativer, ud fra en filosofi om at gøre noget godt for planeten og for dig. På en og samme tid. Det er da for Nice!

Hälsans kök har mange lækre produkter i sortiment og  i denne opskrift har jeg brugt deres Filet pieces og Falafler til at lave lækre faldbrød fyldt med syltet kål, syltet rødløg, haydari, hummus, agurk og persille.

Det er en ret nem opskrift som et lige til at gå til. Og et måltid som et nemt at tage med udenfor og nyde i solen.

Sådan gør du

Hayderi

Bag peberfrugterne i ovnen på 220 grader alm ovn i ca 20 minutter, til de er møre og har fået farve. Afkøl dem, og pil skindet af, og smid ud. Mos eller blend fetaosten sammen med den afkølede peberfrugt. Du kan blende den fint eller groft, det bestemmer du selv. Hak forårsløg, hvidløg og persille og bland det i, og tilsæt paprika, salt og olivenolie. Smag det til og voila!

Syltet rødløg og kål

Bland alle ingredienser i en gryde, og lad det koge op. Snit dine rødløg og kål fint, og læg det i en skål hver for sig. Hæld den varme lage over, så det lige akkurat dækker både kål og lød. Lad det trække i minimum 15 minutter.

Du kan også hælde det hele i en lufttæt beholder, og lade det stå på køl. Det kan holde sige flere uger! Så tager du det bare ud af køleren, og direkte ud i din hjemmelavede rulle. Super nemt, super lækkert!
Blend alle ingredienser sammen med en stavblender eller mini-hakker, smag til med salt og citron, så den passer til dine smagsløg 🙂 juster evt. konsistensen med lidt vand.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.