CRISPY CHEESE TACOS m. bønnefyld og salsa aguacate

45 minutter
3-4 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Crispy Cheese Tacos

2-3 Taco brød pr. person
Et par håndefulde revet ost: (mozzarella, cheddar)

Bønne/grøntsags fyld

2 hele peberfrugter
1 helt løg
2-3 fed hvidløg
Lidt olivenolie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano
Lidt cayennepeber eller røget chipotle chili
0,5 tsk. kanel
1 tsk. salt
1 dåse sorte bønner
en smuke vand

Salsa aguacate (avocado creme)
1 stor avocado,
Saften fra 1 lille lime
Lidt friskhakket hvidløg
1 frisk jalapeños chili (færdigsyltet kan også bruges)
Lidt salt
Evt. hakket koriander

Topping:
Fintsnittet kål eller salat
Creme fraiche
Koriander
Frisk chili / jalapeños
Lime

Fun facts

Annonce // opskriften er udviklet i samarbejde med Eva Solo

Her finder du opskriften på de lækreste Crispy Cheese Tacos. Jeg har brugt min nye stegepande fra serien ”Steel line” med keramisk belægning fra Eva Trio. Og jeg skal love for, at den har smeltet osten og givet mine tacos præcis den crispy overflade, som jeg gik efter! Den kan nemlig tåle at blive op til 400 grader, så du kan få en perfekte stegeskorpe, uanset hvad du steger. Og derudover gør belægningen også, at du næsten ikke behøver at bruge fedtstof når du steger, og der er ikke noget som sætter sig fast under tilberedningen. Belægningen gør også, at den er sindssygt nem at gøre ren! Så med en pande som denne bliver det altså bare til en leg at stege en masse lækkert tacos-fyld på panden, skylle den, tørre den af, og bruge den én gang til.

Det er en ren fornøjelse at lave mad i køkkenet, når man bruger ordentligt udstyr. Panden fra Eva Solo serien ”Steel line” med keramisk belægning er simpelthen verdens lækreste stegepande og det mærker man virkelig, når man først er begyndt at bruge den!

Panden er derudover lavet af 90 % genanvendt stål. Det er også nice!

Sådan gør du

Start med at hakke peberfrugt, løg og hvidløg i nogle fine små tern. Opvarm panden og hæld olivenolie og krydderierne på. Lad det riste i 1-2 minutter, og tilsæt derefter de finthakkede grøntsager. Lad det stege i 4-5 minutter og tilsæt vand og salt. Si vandet fra bønnerne og hæld dem op i panden. Lad det hele stå og småsimre i 10-15 minutter. Smag evt. til med mere salt. Stil til side.

Mens retten småsimrer, kan du lave din salsa ”aguacate”. Mos avocadoen groft i en lille skål, hak hvidløg og frisk jalapeños fint og tilsæt til skålen. Tilsæt en masse limesaft, salt og evt. lidt friskhakket koriander. Når bønne/grøntsagsfyldet er kogt lidt ind, hældes det i en skål og stilles til side.

Nu skal du lave dine ”crispy cheese tacos”. Tænd for panden ved høj varme. Når den er varm, lægges en lille håndfuld revet ost på panden og en taco pandekage lægges ned ovenpå og trykkes forsigtigt ned. Lad pandekagen stege i 5-6 minutter, og tjek til den undervejs. Osten skal blive lysebrun og bagt og ’karamellisere’ en smule. Når den ser færdig ud, lægges den på en tallerken og køler lidt af. Den keramiske belægning på panden sikrer nemlig at dine ostetacos slipper let.

Klargør dine toppings, så kan du nu fylde dine tacos! Ta’ en taco og fold den forsigtigt på midten. Den virker sprød og fast, men bare rolig den knækker ikke. Smør lidt salsa ”aguacate” på din taco, top med lidt finthakket salat, bønne/grøntsagsfyld, lidt cremefraiche, friskhakket chili, koriander og slutteligt lidt frisk lime.
ENJOY!!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.