Glutenfri pizzadej

10 minutter
4 pizzadeje

Sværhedsgrad

1

Fun facts

NU er den her endelig…  Den glutenfri opskrift på en god pizza! Og WOW! Jeg er selv MEGET imponeret over hvor god den her pizza bliver!

Den er bagt i min pizzaovn (Effeuno p134h) på 450 grader top og 375 grader bund varme. Det er meget vigtigt for pizzaen, at den bages i en rigtig pizzaovn. Du kan finde link til ovnen nedenunder 🙂

CAPUTO, som er det brand der også laver italiensk pizzamel, har også lavet en glutenfri melblanding der hedder Caputo “Fioreglut” som består af glutenfri hvedestivelse, dextrose, majsstivelse, boghvedemel, rismel og psyllium husk fibre (loppefrøskaller). Ja det kan I læse mere om på nettet og når I køber pakken.

Når man køber pakken, står der en opskrift med en fremgangsmåde til en god glutenfri dej. Denne har jeg forsøgt mig med – men den er simpelthen ikke god. Så jeg har eksperimenteret lidt med den og prøvet noget lidt andet. Denne opskrift får I herunder!

Link til ovn:  https://jonsmadklub.dk/vare/effeuno-p134h-509-pizzaovn-lav-model-inkl-biscotto-sten/

Opskriften giver 4 pizzadeje på ca. 275-300g!

Du skal bruge

500g kold vand

625g Caputo Fioreglut “glutenfree flour”

2g frisk gær (eller 1/4 tsk tørgær)

2 spsk god olivenolie

15g fint salt

 

 

Sådan gør du

 Bland kold vand og gær. Tilsæt al melet sammen med olien og ælt/bland det hele sammen i i 5-6 minutter. Du kan sagtens blande det i hånden, men jeg vil anbefale du bruger en røremaskine. Tilsæt salt og bland videre i 2-3 minutter. Det er ikke vigtigt at dejen æltes længe, da der ikke er et glutennetværk der skal dannes. Men det er vigtigt du får blandet og mixet alle ingredienser grundig sammen! Dejen er nu meget klistret, så brug en dejskraber til at skrabe den ud på dit bord. Hæld evt lidt olivenolie på hænderne og ud på bordet, så den ikke klistrer fast. Skær dejen i 4 klumper på ca. 275-300g pr dejbold. Brug mere olie på hænderne til at forme klumperne rundt. Det vil føles lidt som en klistret modellervoks. Form dem så runde som muligt, og pak dem ind i husholdningsfilm. Så hæver den ikke ujævnt, den får en flot kant og den er nem at opbevare. Jeg vil anbefale du koldhæver dejkuglerne i minimum 12, men gerne op til 48 timer. De kan også sagens fryses. 

Når du skal bage din pizza, skal du pakke den forsigtigt ud af husholdningsfilmen og drysse godt med glutenfri mel ud på bordet. Du kan sagtens trykke den ud direkte fra køl, men jeg vil anbefale du lader den ligge fremme i en times tid inden. Så bliver det lidt nemmere.

Du kan sagtens bruge almindelig rismel, majsmel eller Caputo fioreglut blandingen. Det er bare vigtigt du bruger rigeligt, så dejen ikke klistrer fast når du trykker den ud. Dejen vil føles blød og klistret og du må på intet tidspunkt løfte den fra bordet. Den har en ret porrøs struktur, så den vil falde fra hinanden. Så du må KUN bruge fingrene og håndfladerne, til forsigtigt at forme din pizza og trykke den flad. Sørg for der er dej nok rundt i skorpen. Jeg vil også anbefale du flytter rundt på den undervejs som du trykker den ud, så du er sikker på den ikke klistrer fast. Kom ind under dejen med en pizzaspade, og tjek den er flytbar før du begynder at hælde toppings på.

Top din pizza med tomatsauce, frisk basilikum, bøffelmozzarella og lidt god olivenolie. Lige inden du er klar til at bage pizzaen, skal du pensle kanten/skorpen forsigtigt med en god olivenolie. Ellers kan den godt blive lidt tør under bagningen hvis der sidder for meget mel på. Så har du en verdensklasse glutenfri Margherita! Men altså… Du kan også smide alt muligt andet ovenpå. Do what you want 😉

BAGNING

Pizzaen bages i din EFFEUNO pizzaovn v. 450-475 grader top og 375-400 bund. Ej okay du kan også bruge en hvilken som helst anden pizzaovn… Men det er ikke ligeså godt som i en EFFEUNO 😉

Alternativt kan du også bage pizzaen i en almindelig ovn på max varme, og så på grill funktion. Smid et bagestål derind ovenpå en rist og lad det varme op i minimum 30 minutter. Smid pizzaen derind og bag til den er færdig. Det tager nok 6-8 minutter.

 

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit