Sommer-bærtærte med mazarin, bær og Aalborg Porse Akvavit

3-4 timer
8-12

Sværhedsgrad

3

Fun facts

Lækker sommer-bærtærte med mazarin, bær og Aalborg Porse Akvavit

Annonce // Opskrift udviklet i samarbejde med Aalborg Akvavit

Du skal bruge

Mørdej
240g mel
50g kartoffelmel
50g mandelmel
150g smør
120g flormelis
1 helt æg og 1 æggeblomme
knivspids salt

Bærkompot
400g blandede bær
120g sukker
Lidt citronsaft
0,75 dl Akvavit (Aalborg Porse)

 

Frangipane fyld

 

150g stuetempereret smør
100g sukker
100g marcipan
75g mandelmel
1 æg og 1 æggeblomme
Lidt salt
2 store håndfulde friske bær (blandede) til topping

Sådan gør du

Kør alle tre slags mel, smør, salt og flormelis på en foodprocessor – alternativt riv smørret på et rivejern, og smuldr det i fingrene sammen med mel (og kartoffelmel og mandelmel) og flormelis. Tilsæt æg, og saml dejen hurtigt. Dæk den med husholdningsfilm, og læg den på køl i ca. halvanden time. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik bunden så den passer til din tærtering- eller form. Udstik også en kant til hele formen – medmindre du kan gøre det i ét helt stykke. Hvis du har dej tilovers, kan du gemme det og lave strimler og lave et flettet tærtelåg, til sidst. Når dejen sidder i formen, lægges den i fryseren i 15-20 minutter for at blive helt kold. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 

Hæld bær, sukker og citronsaft op i en gryde og lad det stå og simre i 30-40 minutter til det tykner en smule og bliver til en marmelade. Rør i det undervejs. Du kan evt. bruge en si, og sigt eventuelle kerner fra. Afkøl marmeladen helt og tilsæt Aalborg Akvavit, før du bruger den til tærten. Så vil den tykne yderligere.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og fordel det i bunden af tærteformen. Hæld den afkølede bærkompot henover og top med en masse friske bær. Lav evt. et flettet tærtelåg henover. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er flot gylden og bagt. Lad kagen stå og køle af i 20-30 minutter, før den fjernes fra formen. Serveres med kold snaps og kold creme fraiche eller pisket flødeskum, eller vaniljeis

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit