Karamelliseret hvid chokolade blondie
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
Ristede pecannødder
150g pecannødder
30g smør
1 tsk salt
1 spsk brun farin
Dejen
200g smør
225g hvid marabou chokolade (Green & Blacks!) (125g chokolade skal karamelliseres, se opskrift nedenfor – de resterende 100g skal bruges som topping oven på kagen)
100g brun farin
160g alm sukker
240g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 hele æg og 2 æggeblommer
1 tsk vaniljepasta
Sådan gør du
Ristede pecannødder
Start med at tænde ovnen på 180 grader. Smelt 30g smør og bland det sammen med brun farin og salt. Vend blandingen sammen med pecannødderne, og rist dem i ovnen i 10-12 minutter på en bageplade m. bagepapir, til de begynder at få lidt farve og dufte dejligt ristede. Afkøl mens du laver dejen.
Karamelliseret hvid chokolade
Før du begynder at lave dejen, skal du karamelliseret den hvide chokolade. Det gøres ved at hakke chokoladen groft, og fordele den på en bageplade m. bagepapir. Bag den v. 120 grader i ca. en time, eller lidt mere, og rør rundt i chokoladen ca. hvert kvarter. Den vil begynde at klumpe og se tør ud, men det er meningen. Den vil karamellisere og blive flydende igen. Og her kan du så bruge den til at lave kagen!
Smelt smørret i en gryde v. middel-høj varme og lad det bruse godt i gennem og begynde at “brune”. Det tager nogle minutter, og pas på det ikke brænder på. Smørret skal begynde at dufte af karamel og nødder, og få en lysebrun farve. Så er det færdigt, og hældes direkte op i en skål og stilles til afkøling. Bland det brunede smør sammen med de 125g karamelliseret hvid chokolade, så det smelter sammen. Skru ovnen ned på 170 grader.
Når det brunede smør og chokolade er blandet sammen og godt afkølet, blandes det sammen med sukker og brun farin. Det skal bare piskes sammen i hånden, til det er fri for klumper. Tilsæt nu æg, æggeblommer og vaniljepasta og pisk det hurtigt sammen. Tilsæt salt, bagepulver og hvedemel og rør det sammen med en dejskraber, lige til dejen har samlet sig. Hak 2/3 af dine pecannødder groft, og tilsæt til dejen. Vend dejen ud i en bageform eller ildfast fadt beklædt med bagepapir, på en størrelse på ca. 20×25 cm. Top dejen med de resterende 100g hvid chokolade og den sidste 1/3 pecannødder. Bag i ovnen i ca. 35 minutter (bagetiden kan variere) til den ser dejligt bagt ud på toppen, men stadig føles lidt “klæg” inde i midten. Det skal den være! Den sætter sig på køl og bliver dejligt fudgy og chewy 🙂
Afkøl kagen HELT før du skærer den ud, eller sæt den evt. i køleskabet i et par timer. Så bliver den helt perfekt 🙂 Kagen kan holde sig på køl i 4-5 dage eller sagtens fryses ned.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.
2 comments
Kan man bruge mandler eller pistacienødder i stedet for?