Butterdejstærte m. Philadelphia Trøffel

2 timer
4-6 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 stor porre

250g blandede svampe

200g grønkål (ca. 3 store håndfulde)

Et par stilke frisk timian

6 hele æg

400g Philadelphia Trøffel

1 dl mælk

Salt og peber

1 x butterdej

1 x æg til pensling

Fun facts

Annonce // Opskriften er udviklet i samarbejde med Philadelphia Danmark

Sådan gør du

Start med hakke hvidløg fint, skær løget i tynde strimler og skær svampene i kvarte. Opvarm en pande med lidt olivenolie (det ville være en god idé at bruge en stegepande, som kan gå i ovnen), og steg hvidløg, løg og svampe heri i 2-3 minutter. Hak grønkål og skær porren i tynde strimler. Steg dem på panden, sammen med de øvrige grøntsager i 8-10 og krydr godt med salt og peber. Tilsæt friske timianstilke, og lad grøntsagerne stege på panden til de har afgivet det meste af deres væske, og de er skrumpet meget ind.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pisk æggene sammen med Philadelphia Trøffel til det er fri for klumper, krydr med lidt salt og peber og tilsæt mælk. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, og rør det godt sammen. Det må gerne virke lidt flydende. Læg butterdejen henover som låg, og tryk det godt rundt i kanterne. Brug evt. rester af butterdejen, til at lave et flot gitter eller et andet mønster oven på. Pensl med æg og drys med lidt havsalt, hvis du har. Skær et kryds i midten af butterdejen, hvor luften kan trænge ud mens tærten bages. Bag den midt i ovnen i 25-30 minutter, til tærten ser flot brun og bagt ud. Lad den afkøle i minimum 10 minutter, så den kan sætte sig, før den serveres.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.