Pæremarmelade / kompot
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
- 5 spisemodne pærer (Williams el. conference)
- 120g rørsukker
- 1 hel vaniljestang, samt kornene herfraSaften fra 1-2 lime
- Et stykke ingefær på størrelse med en stor tommelfinger
- En lille smule vand
- Lidt atamon (konserveringsmiddel)
Sådan gør du
Skyl pærerne, og skær dem ud i tern. Jeg foretrækker forskellige størrelser, så der er nogle større frugt-stykker at tygge på, i den endelige marmelade/kompot ?
Skrab skallen af ingefæren, med en alm spsk. Konge trick. Det virker! Skrab kornene fra vaniljestangen, og hæld både korn og stang i en gryde sammen med pærerne, rørsukker, limesaft og fintrevet ingefær, og lad det små simre i 10-15 minutter. Rør jævnligt i gryden. Mos evt. pærerne lidt med en træske. Smag på marmeladen. Mere lime? Mere sukker? Mere ingefær? Tilsæt mere hvis du synes!
Kog marmeladen videre i ca. 10 minutter, til det meste af væsken er fordampet, og det ligner en dejlig grød.
Kog noget vand, og “skold” nogle marmeladeglas. Hæld 1 tsk atamon i glasset, ryst det rundt så det rører alle flader i glasset, og hæld det ud. Fyld glasset med marmelade, og stil på køl. Jeg anbefaler at vaniljestængerne forbliver i marmeladen. Det giver en rustik og flot fornemmelse, og afgiver selvfølgelig mere smag! Opbevares på køl i flere måneder.
SERVERINGSFORSLAG
God til både ostebordet, ovenpå et stykke knækbrød med flødeost eller som topping til morgenmaden ovenpå grød eller skyr.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.