Tiramisu

1 time
10-12 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

ca. 500g ladyfingers (Savoiardi biscuits)

800g mascarpone

110g sukker

4 hele æg og 4 æggeblommer

2 dl fløde

1 hel vaniljestang eller 2 tsk vaniljepasta

en anelse revet citronskal

4 dl espresso kaffe (instant kaffe KAN også bruges meeen…. smagen….ej vel?)

1 dl Kahlua

1 dl Amaretto (mandellikør)

3-4 spsk god kakaopulver

Fun facts

Kagen giver én stor tiramisu til ét stort lasagnefad på ca. 25 x 30 cm.

Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som smager helt lækkert! Sådan lidt lagkageagtig, med smag af kaffe, lidt spruttet, kakao, og så er den bare dejligt fløjlsblød takket være mascarpone-cremen! Den er ikke særlig svær at lave – og her får i MIN opskrift og MIT bud på en lækker tiramisu <3 Jeg håber det bliver godt hjemme hos jer også!

OBS: den er KLART bedst, hvis du laver den dagen før. En nat på køl gør at smagene virkelig udvikler sig og kagen får lov til at “sætte” sig.

Traditionelt laves den med “marsala vin” som er en italiensk vin/likør. Den er ikke helt vildt nem at opstøve; derfor har jeg lavet opskriften med KAHLUA og AMARETTO i stedet for. Du kan også sagtens bare nøjes med kahlua. Du kan altid freestyle lidt som du vil 😉

Sådan gør du

Start med at dele dine hele æg i blommer og hvider. Hvis du bruger en hel vaniljestang, skal du allerede nu skrabe kornene ud og fordele med lidt af sukkeret. Pisk nu alle æggeblommer (8 i alt) sammen med 2/3 af sukkeret i 4-5 minutter til du får en luftig og cremet æggesnaps. Vaniljesukkeret (eller vaniljepasta) tilsættes æggeblommerne.

I en ny skål piskes æggehviderne helt stive sammen med den sidste 1/3 af sukkeret til en fast marengs. Fløden piskes til en let pisket flødeskum (den skal kun lige danne små toppe, når du trækker piskeriset igennem).

Når æggeblommerne er pisket færdige, tilsættes mascarponen til æggesnapsen og røres grundigt sammen til der ikke er flere klumper i. Flødeskum og marengs tilsættes og “foldes” forsigtigt i massen med en dejskraber af 2-3 omgange og der tilsættes en smule revet citronskal – ca. skallen fra 1/2 øko citron. Fold massen let og langsomt sammen så du ikke slår for meget luft ud af din marengs.

Lav nu din kaffeblanding klar. Bland espresso, kahlua og amaretto sammen i en skål. Lav blandingen afkøle en smule.

Hav din creme, ladyfingers og kaffe-blanding klar – og du kan nu samle kagen! Dyp dine ladyfingers, 1 af gangen, i din kaffeblanding i et kort øjeblik, så de suger kaffen til sig, og dryp dem af. Placér dem tæt op af hinanden i dit fad, og fortsæt således så hele bunden er dækket af bløde ladyfingers. De må gerne være lidt våde. Brug halvdelen af din creme til at dække over dine ladyfingers og fordel den jævnt henover. Lav nu endnu et lag med ladyfingers og creme – et voila! Din kage er klar. Dæk den med film og sæt på køl natten over. Dagen efter drysses den med kakakopulver i en si, og serveres kølig!

Håber det smager <3

5 kommentarer til “Tiramisu”

  1. Jeg ved ikke om der findes alkoholfri alkohol.. Jo!! Vent! Det er sku bare at lade være med at proppe det i 😂😘

  2. Aja Brandsborg Clément

    Hej Jon. Ved du hvor meget marsala vin man skal have i, hvis man bruger det? Er det samme forhold som de to erstatninger eller hvordan? (Altså 2 dl?)

  3. Elsker tiramisu. Men helt uden alkohol eller erstatning for samme går det ikke. Hvis man ikke tåler alkohol men gerne vil have smagen, tænker jeg måske man kan bruge lidt fortyndet romessens og ahornsirup. På mit arbejde laver kantinen én helt uden. Og det smager bare ikke godt.
    For år tilbage lavede jeg lagkage med mokkacreme, sukkerristede havregryn og kiwistykker. Det gav overraskende en vinagtig smag i kagen. Tænker man må eksperimentere lidt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.