Mandelcroissant

1 time
4-6 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Sukker sirup

300 g sukker

600 ml vand

0,75 god mørk rom (valgfrit)

Mandelmasse (frangipane) 

200g smør (stuetempereret)

200g rørsukker (eller alm sukker)

80g marcipan

200g finthakkede mandler eller mandelmel

4 hele æg

1 tsk flydende vanilje, vaniljeessens eller vaniljesukker

1 tsk salt

Topping:

Mandelflager

Fun facts

Mandelcroissanter. Simpelthen noget af det mest frådern jeg overhovedet kan komme i tanke om, nogensinde! Det er en sygt genial måde, at trylle sine daggamle croissanter om til totalt lækre lækkerheds-bomber! Læs opskriften herunder; det er faktisk super super nemt!

Sådan gør du

Start med at lave din sukkersirup. Bland sukker og vand sammen i en gryde, og lad det koge op og rør, til sukkeret er opløst. Lad det køle lidt ned, og bland rom heri. Lav din frangipane (mandelfyld) imens.

Pisk smør og sukker sammen i en skål, riv marcipanen fint, og pisk videre i 1 minut. Bland 1 æg i massen af gangen, og pisk det hurtigt sammen. Når alle æggene er pisket i, foldes mandelmel, vanilje og salt i blandingen. Brug en ske, eller en sprøjtepose, til at fordele fyldet i croissanterne.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær dine daggamle croissanter over, ligesom du ville skære en bolle åben. Men skær den ikke hele vejen igennem. Pensl den på indersiden med sukkersiruppen, og dyp hele croissanten ned i sukkersiruppen i 15-20 sekunder, så den rigtigt får lov til at suge til sig. Lad den dryppe helt af, og stil den på en bageplade beklædt med bagepapir. Løft forsigtigt låget på croissanten, og fordel en stor klat mandelfyld (frangipane) ind i croissanten. Den må gerne fyldes meget op!

Gem en lille smule mandelfyld, til at sprøjte ovenpå dine croissanter, fordi så kan du toppe med mandelflager, som sidder fast oven på.

Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til mandlerne ser brune og bagte ud.

Afkøl croissanterne en smule, og spis dem gerne lune! Bon appetit!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.