Kurv

Mandelcroissant

1 time
4-6 stk

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Mandelcroissanter. Simpelthen noget af det mest frådern jeg overhovedet kan komme i tanke om, nogensinde! Det er en sygt genial måde, at trylle sine daggamle croissanter om til totalt lækre lækkerheds-bomber! Læs opskriften herunder; det er faktisk super super nemt!

Du skal bruge

Sukker sirup

300 g sukker

600 ml vand

0,75 god mørk rom (valgfrit)

Mandelmasse (frangipane) 

200g smør (stuetempereret)

200g rørsukker (eller alm sukker)

80g marcipan

200g finthakkede mandler eller mandelmel

4 hele æg

1 tsk flydende vanilje, vaniljeessens eller vaniljesukker

1 tsk salt

Topping:

Mandelflager

Sådan gør du

Start med at lave din sukkersirup. Bland sukker og vand sammen i en gryde, og lad det koge op og rør, til sukkeret er opløst. Lad det køle lidt ned, og bland rom heri. Lav din frangipane (mandelfyld) imens.

Pisk smør og sukker sammen i en skål, riv marcipanen fint, og pisk videre i 1 minut. Bland 1 æg i massen af gangen, og pisk det hurtigt sammen. Når alle æggene er pisket i, foldes mandelmel, vanilje og salt i blandingen. Brug en ske, eller en sprøjtepose, til at fordele fyldet i croissanterne.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær dine daggamle croissanter over, ligesom du ville skære en bolle åben. Men skær den ikke hele vejen igennem. Pensl den på indersiden med sukkersiruppen, og dyp hele croissanten ned i sukkersiruppen i 15-20 sekunder, så den rigtigt får lov til at suge til sig. Lad den dryppe helt af, og stil den på en bageplade beklædt med bagepapir. Løft forsigtigt låget på croissanten, og fordel en stor klat mandelfyld (frangipane) ind i croissanten. Den må gerne fyldes meget op!

Gem en lille smule mandelfyld, til at sprøjte ovenpå dine croissanter, fordi så kan du toppe med mandelflager, som sidder fast oven på.

Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til mandlerne ser brune og bagte ud.

Afkøl croissanterne en smule, og spis dem gerne lune! Bon appetit!

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit