Pizza tomatsauce – 2 ways

1 time
3-4 pizzaer

Sværhedsgrad

1

Fun facts

Der er mange måder og metoder til at lave en god tomatsauce og herunder finder du mine 2 mest hyppige måder at lave en god tomatsauce på. Det aller vigtigste er selvfølgelig at vælge nogle rigtig gode dåsetomater. Hele (Pelati) italienske san marzano tomater er altid de bedste at gå med. De har enormt meget tomatsmag, både syre og sødme og umami. Så dem skal du bruge! Og her vil jeg altid vælge bare at mose de hele tomater i hænderne, blandet med lidt salt og voila. Så har du dig en god tomatbase til din napolitanske pizza. Se opskriften herunder!

Og hvis du kan finde eller skaffe AVPN certifcerede (Associazione Verace Pizza Napoletana) dåsetomater, så er du sikker på de lever op til den napolitanske standarder 😉

En god tomatsauce behøver ikke koges før man laver den. Tomaterne er allerede kogt én gang, før de er lagt i dåsen. Og den vil også komme op og boble, når man bager sin pizza i ovnen. Men det er op til en selv 🙂

Du skal bruge

Tomatsauce 1:
Den “ægte” klassiske (Denne tomatsauce bruger jeg til alle mine pizzaer m. tomatsauce)

1 dåse hele, italienske san marzano tomater (pelati)

1 tsk salt

Evt. lidt friskhakket basilikum

 

Tomatsauce 2:

Den med masser af krydderi, smag og kærlighed, som jeg altid ville bruge hvis jeg laver en god tomatsauce base, som jeg vil bruge hvis jeg laver deep-pan pizza eller til pastasretter. Men den kan også sagtens bruges til pizza hvis du vil have mere krydderi i din sauce.

1  dåse hele, italienske san marzano tomater (pelati)

8-10 friske basilikum blade

1/3 tsk tørret oregano

1/3 tsk tørret timian

1 lille fed fintrevet hvidløg

1 spsk eddike

2-3 spsk olivenolie

1 tsk salt

 

Sådan gør du

Tomatsauce 1:
Hæld dine dåsetomater op i en skål, tilsæt salt og evt. friskhakket basilikum og mos det med fingrene. Hvis du er mere til en helt glat sauce, kan du også sagtens blende den. Men jeg foretrækker de små klumper af tomat.

 

Tomatsauce 2:

Hæld dine dåsetomater op i en skål, tilsæt alle ingredienser og krydderier og bland det godt rundt og mos det med fingrene. Hvis du er mere til en helt glat sauce, kan du også sagtens blende den. Men jeg foretrækker de små klumper af tomat.

 

 

 

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit