Pizza tomatsauce – 2 ways

1 time
3-4 pizzaer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Tomatsauce 1:
Den “ægte” klassiske (Denne tomatsauce bruger jeg til alle mine pizzaer m. tomatsauce)

1 dåse hele, italienske san marzano tomater (pelati)

1 tsk salt

Evt. lidt friskhakket basilikum

 

Tomatsauce 2:

Den med masser af krydderi, smag og kærlighed, som jeg altid ville bruge hvis jeg laver en god tomatsauce base, som jeg vil bruge hvis jeg laver deep-pan pizza eller til pastasretter. Men den kan også sagtens bruges til pizza hvis du vil have mere krydderi i din sauce.

1  dåse hele, italienske san marzano tomater (pelati)

8-10 friske basilikum blade

1/3 tsk tørret oregano

1/3 tsk tørret timian

1 lille fed fintrevet hvidløg

1 spsk eddike

2-3 spsk olivenolie

1 tsk salt

 

Fun facts

Der er mange måder og metoder til at lave en god tomatsauce og herunder finder du mine 2 mest hyppige måder at lave en god tomatsauce på. Det aller vigtigste er selvfølgelig at vælge nogle rigtig gode dåsetomater. Hele (Pelati) italienske san marzano tomater er altid de bedste at gå med. De har enormt meget tomatsmag, både syre og sødme og umami. Så dem skal du bruge! Og her vil jeg altid vælge bare at mose de hele tomater i hænderne, blandet med lidt salt og voila. Så har du dig en god tomatbase til din napolitanske pizza. Se opskriften herunder!

Og hvis du kan finde eller skaffe AVPN certifcerede (Associazione Verace Pizza Napoletana) dåsetomater, så er du sikker på de lever op til den napolitanske standarder 😉

En god tomatsauce behøver ikke koges før man laver den. Tomaterne er allerede kogt én gang, før de er lagt i dåsen. Og den vil også komme op og boble, når man bager sin pizza i ovnen. Men det er op til en selv 🙂

Sådan gør du

Tomatsauce 1:
Hæld dine dåsetomater op i en skål, tilsæt salt og evt. friskhakket basilikum og mos det med fingrene. Hvis du er mere til en helt glat sauce, kan du også sagtens blende den. Men jeg foretrækker de små klumper af tomat.

 

Tomatsauce 2:

Hæld dine dåsetomater op i en skål, tilsæt alle ingredienser og krydderier og bland det godt rundt og mos det med fingrene. Hvis du er mere til en helt glat sauce, kan du også sagtens blende den. Men jeg foretrækker de små klumper af tomat.

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.